ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Κεραμέως για τις καταλήψεις: «Ναι σε διάλογο, αλλά με ανοιχτά σχολεία»

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2020, 20:43
Παρέμβαση Κεραμέως για τις καταλήψεις: «Ναι σε διάλογο, αλλά με ανοιχτά σχολεία»
Facebook Twitter Whatsapp

Η κ. Κεραμέως κατά την επίσκεψη σε σχολεία της Κορινθίας και της Αρκαδίας δήλωσε πως είναι υπέρ του διαλόγου αλλά όπως είπε δεν πρέπει να διαταράσσεται η εκπαιδευτική λειτουργία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρέμβαση για τις εν εξελίξει καταλήψεις σε σχολεία ανά την επικράτεια έκανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η κ. Κεραμέως κατά την επίσκεψη σε σχολεία της Κορινθίας και της Αρκαδίας δήλωσε πως είναι υπέρ του διαλόγου αλλά όπως είπε δεν πρέπει να διαταράσσεται η εκπαιδευτική λειτουργία.

Σε ερώτηση για τις καταλήψεις στα σχολεία, η κυρία Κεραμέως δήλωσε: «Δεν είναι απάντηση οι καταλήψεις. Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία, δεν νοείται να διακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία».

Η κυρία Κεραμέως πρόσθεσε με νόημα: «Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Περιφερειακούς Διευθυντές. Δεν γίνεται οποιοσδήποτε να εμποδίζει άλλον στην πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ανοιχτά σχολεία, εμπιστοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Η Υπουργός Παιδείας, κατά την επίσκεψή της, συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης από τον Covid19 και την έως τώρα λειτουργία των σχολείων.

Αναφερόμενη στην τηλεκπαίδευση, τόνισε πως είναι πολύ χρήσιμη και το Υπουργείο έχει παράσχει τα εργαλεία ώστε να εφαρμοστεί εάν, και εφόσον αυτό χρειαστεί, αλλά ασφαλώς τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση. Η Υπουργός συζήτησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς και για ευρύτερα εκπαιδευτικά ζητήματα, αλλά και για τα εργαστήρια δεξιοτήτων, τα οποία εφαρμόζονται πιλοτικά σε σχολείο που επισκέφθηκε.

Σε συνομιλία της με τους εκπαιδευτικούς, αναφέρθηκε στους μόνιμους διορισμούς που έγιναν για πρώτη φορά φέτος στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και επεσήμανε τη δράση του Υπουργείου από κοινού με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφορικά με την αναβάθμιση των σχολικών δικτύων (internet).

Μετά το τέλος της επίσκεψης, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα σχολεία σε Κορινθία και Αρκαδία, όπου με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε την υποδειγματική τήρηση των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης από τον κορωνοϊό. Σε αυτό έχουν συμβάλει όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, στελέχη εκπαίδευσης, μαθητές, γονείς».