ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Συγκλονίζει φαρμακοποιός που ήταν σε κώμα για πέντε ημέρες στη ΜΕΘ

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2020, 23:00 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2020, 23:27
Κορωνοϊός: Συγκλονίζει φαρμακοποιός που ήταν σε κώμα για πέντε ημέρες στη ΜΕΘ
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος έδειξε αξονικές τομογραφίες ασθενών με κορωνοϊό.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δείχνοντας αξονικές τομογραφίες ασθενών με κορωνοϊό εξηγεί στο Star ότι ο κορωνοϊός δεν είναι μία απλή γρίπη.

«Αυτή η αξονική αντιστοιχεί σε ασθενή με κορωνοϊό που νοσηλεύτηκε σπίτι. Κανονικά οι πνεύμονες φαίνονται μαύροι, διότι έχουν αέρα. Σε πολλά σημεία οι πνεύμονες είναι λευκοί, γιατί ο κορωνοϊός έχει κάνει έντονη φλεγμονή στο παρέγχυμα του πνεύμονα. Άρα, ο κορωνοϊός ακόμα και στο σπίτι δεν είναι μια απλή γρίπη», δηλώνει ο καθηγητής πνευμονολογίας.

«Αν συγκρίνουμε αξονικές φωτογραφίες ενός ασθενούς την ώρα που μπήκε στο νοσοκομείο αριστερά και 4 μέρες αργότερα δεξιά θα δούμε ακριβώς αυτό. Αυτά τα λευκά διηθήματα έχουν αυξηθεί σε μέγεθος και σε έκταση και έχουν ανάμεσά τους μαύρα στίγματα σαν τρυπούλες που θυμίζουν ελβετικό τυρί». 

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Έλληνα φαρμακοποιού, ο οποίος διασωληνώθηκε σε ΜΕΘ. 

«Να ξυπνήσω μια μέρα και να μην έχω την ανάμνηση ότι πνίγομαι πριν με βάλουν σε αναπνευστήρα. Λέω :«βάλτε με για ύπνο, δεν μπορώ να αναπνεύσω», μη σκεπτόμενος καν το ενδεχόμενο να μην ξυπνήσω ποτέ. Η φωτογραφία ήταν η πρώτη που έβγαλα μέσα στην εντατική αφού ξύπνησα από κώμα 5 ημερών. Εκείνη τη μέρα από την νάρκωση έβλεπα νεράιδες και φούσκες παντού. Μου πήρε δυο μέρες να πειστώ ότι ήμουν στην εντατική του νοσοκομείου και όχι σε θεματικό πάρκο...Χίλες φορές μάσκα παρά αναπνευστήρας».

Η φωτογραφία που ανάρτησε ο ίδιος με τα σωληνάκια μέσα στην εντατική είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιμένουν να αρνούνται τη μάσκα.