ΕΛΛΑΔΑ

Κρητικός γιατρός: Ο κορωνοϊός κάνει τα πνευμόνια να μοιάζουν με ελβετικό τυρί

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 29 Σεπτεμβρίου 2020, 10:32
Κρητικός γιατρός: Ο κορωνοϊός κάνει τα πνευμόνια να μοιάζουν με ελβετικό τυρί
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν είναι μία απλή γρίπη! Η γρίπη δεν κάνει σαραντάχρονους να έχουν 88% κορεσμό οξυγόνου στον αέρα», αναφέρει Κρητικός γιατρός.

Στους αρνητές της μάσκας αναφέρεται με ανάρτησή του στο Facebook ο κρητικής καταγωγής θωρακοχειρουργός στο Τζάνειο Νοσοκομείο, Μανώλης Καπετανάκης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι πνεύμονες των ασθενών με κορωνοϊό μοιάζουν με παζλ και ελβετικό τυρί. 

«Ο ιός υπάρχει και είναι άσχημος. Δεν είναι μία απλή γρίπη», αναφέρει ο γιατρός. «Εάν μπορώ να αντέξω εγώ δύο ώρες ντυμένος έτσι, μπορείς και εσύ να αντέξεις μια μασκούλα», είναι το μήνυμα που στέλνει.

«Προς συνωμοσιολόγους, αρνητές του ιού, μασκοφοβικούς: Ο ιός υπάρχει και είναι άσχημος! Δεν είναι μία απλή γρίπη! Η γρίπη δεν κάνει σαραντάχρονους να έχουν 88% κορεσμό οξυγόνου στον αέρα. Δεν κάνει τα πνευμόνια τους να έχουν εικόνα παζλ και ελβετικού τυριού στην αξονική και ακτινογραφία! Δεν έχει ακροαστικά παντού και δύσπνοια να μην μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι να πας στην τουαλέτα! Αυτά είχαν οι ασθενείς μας σήμερα, έχουν Covid-19 όχι μια ιωσούλα».