ΕΛΛΑΔΑ

Αρκουμανέας στον Alpha 98,9: Δεν βρισκόμαστε στο κόκκινο - Στην επιτροπή δεν έχει συζητηθεί το lockdown

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 29 Σεπτεμβρίου 2020, 13:24
Αρκουμανέας στον Alpha 98,9: Δεν βρισκόμαστε στο κόκκινο - Στην επιτροπή δεν έχει συζητηθεί το lockdown
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Π. Αρκουμανέας επισήμανε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στον δήμο Αθηναίων, όπου θα αναπτύξει δράσεις ΕΟΔΥ.

Στο 1,5% με 3% φθάνουν τα θετικά κρούσματα τα οποία εντοπίζονται καθημερινά από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν τα rapid test, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο οποίος μίλησε στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς μάσκα», με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σμυρνή.

Ο κ. Αρκουμανέας εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, λέγοντας πως «δεν βρισκόμαστε στο κόκκινο. Το σύστημα υγείας είναι αρκετά έτοιμο», ενώ όπως είπε «στην επιτροπή δεν έχει συζητηθεί το lockdown».

Αναφερόμενος στην υπόθεση του κρουαζιερόπλοιου, όπου τελικά όλα τα δείγματα που ελήφθησαν βγήκαν αρνητικά στον ιό, ο κ. Αρκουμανέας είπε: «Χθες ειδοποιηθήκαμε για την ύπαρξη 12 κρουσμάτων κι ενεργοποιήσαμε το σχετικό πρωτόκολλο, που αφορά περιπτώσεις κρουαζιερόπλοιων. Επειδή οι επιστήμονες είχαν μια αμφιβολία, δόθηκε εντολή επανελέγχου. Όλοι είναι αρνητικοί αυτή τη στιγμή».

Τι συνέβη όμως με τα πρώτα αποτελέσματα και τη λανθασμένη διάγνωση; «Ήταν ένα εργαστήριο που έβγαλε τα αποτελέσματα. Τα τεστ τα έκανε η εταιρεία. Από τον επανέλεγχο προέκυψαν αρνητικά αποτελέσματα. Σήμερα θα παραμείνουν μέσα πλήρωμα και επιβάτες. Έχουμε πάρει δείγματα από διάφορες επιφάνειες του πλοίου».

Επισήμανε  ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στον δήμο Αθηναίων, όπου θα αναπτύξει δράσεις ΕΟΔΥ.