ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Πάνω από 2.500 τεστ στο κέντρο της Αθήνας σε 5 μέρες – Πόσα βρέθηκαν θετικά

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 29 Σεπτεμβρίου 2020, 19:43
Κορωνοϊός: Πάνω από 2.500 τεστ στο κέντρο της Αθήνας σε 5 μέρες – Πόσα βρέθηκαν θετικά
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Τον απολογισμό των τεστ κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες πέντε ημέρες σε περιοχές της Αθήνας κατέγραψε ο ΕΟΔΥ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο «κυνήγι» του κορωνοϊού βρίσκεται ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας στην Αττική, η οποία είναι στο «κόκκινο» καθημερινά, εξαιτίας της εμφάνισης νέων κρουσμάτων.

Γι αυτόν τον λόγο ειδικά κλιμάκια εκτείνονται στο κέντρο της Αθήνας, έτσι ώστε να προχωρήσουν σε ελέγχους, όπως έκαναν τις τελευταίες 5 ημέρες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα στοιχεί του ΕΟΔΥ, πραγματοποιήθηκαν 2.600 τεστ σε πλατείες του κέντρου της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στις πλατείες Βάθη, Κυψέλης, Αμερικής και Κουμουνδούρου.

Πρόσβαση στην εξέταση, η οποία ήταν δωρεάν, είχαν όλοι οι πολίτες αδιακρίτως, ενώ από τα 2.600 τεστ, τα 61 βγήκαν θετικά, εκ των οποίων τα 34 ανήκαν σε αλλοδαπούς.

Όπως τονίζεται η δράση αυτή θα συνεχιστεί σε περιοχές της Αθήνας με μεγάλη κινητικότητα του ιού SARS-CoV-2.  Το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, περιλαμβάνει εντατικοποίηση των ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία εκεί παρουσιάζεται σημαντικός επιπολασμός της νόσου.