ΕΛΛΑΔΑ

Folli Follie: Ζητά την αποφυλάκισή του ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2020, 00:00 / Ανανεώθηκε 30 Σεπτεμβρίου 2020, 00:25
Folli Follie: Ζητά την αποφυλάκισή του ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος
Facebook Twitter Whatsapp

Ο γιο του ιδρυτή της εταιρίας με προσφυγή στρέφεται κατά του εντάλματος της προσωρινής του κράτησής του.

Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρικάλων μεταφέρθηκε πριν από τρεις εβδομάδες ο γιος του ιδρυτή της επιχείρησης Δημήτρη Κουτσολιούτσο, Τζώρτζης, ο οποίος ζητά την αποφυλάκισή του από το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος με την προσφυγή του στρέφεται κατά του εντάλματος της προσωρινής του κράτησης, καθώς κρίθηκε ότι είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων. Την ίδια στιγμή, από τις φυλακές Κορυδαλλού, εκεί όπου κρατείται ο πατέρας του, Δημήτρης, δεν υπάρχει καμία τέτοια κίνηση.

Τι είχαν πει στις απολογίες τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος φαίνεται στην απολογία του να δήλωσε πως αποδέχεται μέρος όσων του καταλογίζονται σχετικά με εικονικά οικονομικά στοιχεία που εμφάνιζε επί σειρά ετών η εταιρία, ισχυριζόμενος πως οι ενέργειες αυτές είχαν αφετηρία μία δύσκολη συγκυρία του Ομίλου που ο ίδιος πίστευε πως σύντομα θα εξομαλυνθεί, κάτι ωστόσο που δεν πέτυχε λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που διαμορφώθηκε παγκόσμια από το 2007 και μετά. Ο κατηγορούμενος ωστόσο φέρεται να τόνισε στην ανακρίτρια πως ο ίδιος δεν είχε όφελος από τις επίμαχες ενέργειες του και υποστήριξε πως χρηματοδότησε πολλές φορές με προσωπικά δάνεια την εταιρία την οποία οραματιζόταν ως ένα πολυεθνικό όμιλο «στολίδι της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

Στις δικές τους απολογίες τόσο ο γιος όσο και η σύζυγος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου δήλωσαν πως δεν γνώριζαν τίποτε για τα αλλοιωμένα στοιχεία, που είχαν αφετηρία την ασιατική θυγατρική εταιρία του Ομίλου. Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος φέρεται να είπε στην ανακρίτρια ότι ο ίδιος ήταν υπεύθυνος για την μητρική ελληνική εταιρία ενώ η μητέρα του δήλωσε πως ασχολιόταν αποκλειστικά με τις δημόσιες σχέσεις της εταιρίας και την σχεδίαση προϊόντων.