ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: 16χρονος θύμα ξυλοδαρμού σε υπό κατάληψη λύκειο

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 29 Σεπτεμβρίου 2020, 22:45
Καβάλα: 16χρονος θύμα ξυλοδαρμού σε υπό κατάληψη λύκειο
Facebook Twitter Whatsapp

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα για τις σχολικές καταλήψεις στην πόλη του Βόλου.

Θύμα επίθεσης έπεσε το πρωί της Τρίτης 16χρονος σε λύκειο της Καβάλας που τελεί υπό κατάληψη.

Μιλώντας στο  Mega ο νεαρός Γιώργος και η μητέρα του περιγράφουν τα όσα συνέβησαν. «Ήμουν με τη φιλενάδα μου και τα παιδιά με πείραζαν. Τους είπα να φύγουν και να με αφήσουν ήσυχο. Κατά λάθος ακούμπησα το κορίτσι με το χέρι μου, έτσι όπως τους είπα να φύγουν, και άρχισαν να με χτυπούν», περιέγραψε ο 16χρονος.

«Το πρωί ήρθα να τον πάρω από το σχολείο και τον βρήκα χτυπημένο και σοκαρισμένο. Επιτέθηκαν σε εμένα 50 παιδιά, τα πέντε που έκαναν τον καβγά μου επιτέθηκαν και λεκτικά και με ακουμπούσαν παντού. Τρεις φορές έγινε η επίθεση. Μπήκαμε στο αστυνομικό τμήμα να κρυφτούμε. Μπήκαν τα παιδιά, τους έδιωξαν οι αστυνομικοί. Φύγαμε κρυφά, μας βρήκαν σε ένα καφέ, και μας επιτέθηκαν ξανά. Ήρθαν πάλι αστυνομικοί και τους πήραν μαζί με έναν γονέα που και εκείνος επιτέθηκε λεκτικά σε εμένα», είπε από την πλευρά της η κ. Βασιλική Κυρμπάτση, μητέρα του 16χρονου Γιώργου.

Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για καταλήψεις

Στον Βόλοδεκάδες είναι τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, με αποτέλεσμα να παρέμβει  ο Εισαγγελέας Ανηλίκων. Ήδη έχει ξεκινήσει η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την Ασφάλεια Βόλου, ενώ θα ληφθούν καταθέσεις από τους διευθυντές των υπό κατάληψη σχολείων, καθώς και από εκπροσώπους των συλλόγων γονέων.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί, εάν υπέστησαν ζημίες τα υπό κατάληψη σχολεία, καθώς και εάν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί όροι για τον COVID-19.

Το κύμα καταλήψεων στη Μαγνησία άρχισε πριν από εννέα ημέρες και δεν φαίνεται να οδεύει προς εκτόνωση.