ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Εξιτήριο από το ΑΧΕΠΑ κάτω από άκρα μυστικότητα για τη 17χρονη που ήταν διασωληνωμένη

Δημοσίευση 1 Οκτωβρίου 2020, 08:00 / Ανανεώθηκε 1 Οκτωβρίου 2020, 08:37
Κορωνοϊός: Εξιτήριο από το ΑΧΕΠΑ κάτω από άκρα μυστικότητα για τη 17χρονη που ήταν διασωληνωμένη
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Σπίτι της επέστρεψε η 17χρονη ύστερα από τη μεγάλη «μάχη» με τον κορωνοϊό στο ΑΧΕΠΑ. Παρότι η κοπέλα δεν είχε υποκείμενο νόσημα χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ.

 

Νικήτρια στη μάχη με τον κορωνοϊού βγήκε 17χρονη που νόσησε από την covid19 και βρισκόταν διασωληνωμένη σε ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ για περισσότερες από 20 ημέρες. Η κοπέλα πήρε εξιτήριο υπό άκρα μυστικότητα. Συγκεκριμένα από την Τετάρτη, η νεαρή κοπέλα που ήταν το μικρότερο σε ηλικία «θύμα» του κορωνοϊού, που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας, βρίσκεται σπίτι της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV.

Η περίπτωση της 17χρονης απασχόλησε έντονα την επιστημονική κοινότητα, καθώς παρά το νεαρό της ηλικίας της, αλλά και το γεγονός ότι δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα χρειάστηκε νοσηλεία σε ΜΕΘ. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και τώρα οι γιατροί δεν έχουν μπορέσει να καταλήξουν σε ασφαλές συμπέρασμα για την μεταβολή της υγείας της που την οδήγησε σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η 17χρονη είχε αρνητοποιηθεί από τον κορωνοϊό πριν από περίπου 15 ημέρες και έτσι της δόθηκε το ελεύθερο να επιστρέψει σπίτι της. Υπενθυμίζεται ότι είχε νοσήσει ύστερα από διακοπές που έκανε στη Χαλκιδική.