ΕΛΛΑΔΑ

Γίνεται κακούργημα η κακοποίηση ζώων – Αυστηρότατες οι ποινές και τσουχτερό πρόστιμο

Δημοσίευση 16 Οκτωβρίου 2020, 21:00 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2020, 21:04
Γίνεται κακούργημα η κακοποίηση ζώων – Αυστηρότατες οι ποινές και τσουχτερό πρόστιμο
Facebook Twitter Whatsapp

Σύμφωνα με τη νέα διάταξη, η κακοποίηση ζώων μετατρέπεται από πλημμέλημα σε κακούργημα, με ποινή από 5 έως 10 χρόνια κάθειρξη. Αυτό σημαίνει ότι οι δράστες θα πηγαίνουν στη φυλακή.

Σε κακούργημα μετατρέπεται το αδίκημα της κακοποίησης ζώων μετά από απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, βαρύτατες ποινές και φυλάκιση θα προβλέπει η διάταξη, που θα προτείνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, και θα ενταχθεί τις επόμενες σε κάποιο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με τη νέα διάταξη, η κακοποίηση ζώων μετατρέπεται από πλημμέλημα σε κακούργημα, με ποινή από 5 έως 10 χρόνια κάθειρξη. Αυτό σημαίνει ότι οι δράστες θα πηγαίνουν στη φυλακή. Αναστολή θα μπορεί να δοθεί μόνο με αιτιολογημένη απόφαση του Δικαστηρίου.

Η χρηματική (διοικητική) κύρωση πιθανότατα θα παραμείνει στις 30.000 ευρώ.

Αμετανόητος ο καθηγητής που μαχαίρωσε τον σκύλο στη Νίκαια

Αμετανόητος ο 54χρονος καθηγητής που εμφανίζεται στο βίντεο ντοκουμέντο να κακοποιεί τον σκύλο μαζί με τον γείτονα του, μιλώντας στο Mega, αρνείται ότι μαχαίρωσε το άτυχο ζώο.

«Θα αστειεύεστε βέβαια με το μαχαίρωμα τώρα, έτσι; Δεν το θεωρώ να μου το λέτε σοβαρά. Εμένα μου όρμησε, με έριξε κάτω, όταν λοιπόν ήμουν ανάσκελα με το κεφάλι προς τον ουρανό είδα τον γείτονά μου, τον ……. , που τον φώναξα να με βοηθήσει απεγνωσμένα».

«Ο γείτονάς μας γιατί είχα το κεφάλι προς τον ουρανό με τον σκύλο πεσμένο και μέσα στην απελπισία μου γιατί λέω, τώρα αυτό που διακυβεύεται είναι η ζωή μου, έκανα κάτι, γιατί ο σκύλος επιτιθόταν στο λαιμό μου για να με σκοτώσει, έπρεπε να προστατεύσω τη ζωή μου», αναφέρει.

Συντετριμμένη η ιδιοκτήτρια που ψάχνοντας τον σκύλο της, τον αντίκρισε μέσα στα αίματα βάναυσα κακοποιημένο με ξεσκισμένα τα σωθικά του, απορεί για τις πράξεις των γειτόνων της, αφού ο σκύλος της είναι φιλικός και ήρεμος.

Ακόμα και πάνω στα κάγκελα του σπιτιού ανέβηκαν οι φιλόζωοι από την οργή τους για την απάνθρωπη συμπεριφορά του 54χρονου καθηγητή προς το ανυπεράσπιστο ζώο.

Οι φιλόζωοι που συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ, έξω από το σπίτι του φώναζαν να βγει έξω για να τους εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στη βάναυση κακοποίηση του σκύλου.

Την ίδια ώρα, ταμπουρωμένος μέσα στο σπίτι του, ο 54χρονος καθηγητής σχολιάζοντας τη διαμαρτυρία ανέφερε: «Χτυπάνε με πέτρες τα παράθυρα, θέλουν να γκρεμίσουν τα κάγκελα, έχουν πετάξει… δεν ξέρω τι κάνουν μέσα στην πυλωτή τα αυτοκίνητα, φωνάζουνε, βρίζουνε, δολοφόνε, θα σε γ……..».

Όπως υποστηρίζει, ο σκύλος του επιτέθηκε και φοβούμενος για τη ζωή του προσπάθησε να τον απωθήσει.

Αν και ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης σκύλου, οι γείτονες του καθηγητή αποκαλύπτουν ότι έχει χτυπήσει και άλλες φόρες αδέσποτα.

Ο 54χρονος άνδρας έκανε μήνυση στον ιδιοκτήτη του σκύλου υποστηρίζοντας ότι του επιτέθηκε και προσπάθησε να αμυνθεί.

«Έχω πολλά χτυπήματα, στα χέρια μου, στα πόδια μου, στο κεφάλι, στους ώμους, στο γοφό. Ο σκύλος μπορεί να είναι φιλικός με τους γνωστούς ανθρώπους ή με άλλα σκυλιά, με το δικό μου σκυλί όρμησε και όρμησε σε εμένα», είπε.

Οι μαχαιριές που δέχτηκε το τετράποδο διαπέρασαν τον πνεύμονά του με αποτέλεσμα να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.