ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνο-πάρτι στο ΑΠΘ με 1.500 άτομα: Τα μέτρα προστασίας πήγαν… περίπατο - Ο ένας πάνω στον άλλο και στην Αριστοτέλους (βίντεο)

Δημοσίευση 18 Οκτωβρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 18 Οκτωβρίου 2020, 12:32
Κορωνο-πάρτι στο ΑΠΘ με 1.500 άτομα: Τα μέτρα προστασίας πήγαν… περίπατο - Ο ένας πάνω στον άλλο και στην Αριστοτέλους (βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεχίζουν να αγνοούν τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού οι νέοι όπως φαίνεται και από το νέο πάρτι στο ΑΠΘ στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι εικόνες από το χθεσινό πάρτι σε προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς παρά τον κίνδυνο που προκαλείται για τη διασπορά του κορωνοϊού από τη συγκέντρωση πολλών ατόμων στον ίδιο χώρο, δεν έλειψαν οι εικόνες συνωστισμού μέχρι τις πρωινές ώρες.

Σύμφωνα μάλιστα με την ιστοσελίδα Thesstoday.gr στο πάρτι συμμετείχαν περί τα 1.500 άτομα.

Όπως φαίνεται και στα σχετικά βίντεο στο πάρτι συμμετείχαν εκατοντάδες νεαροί, οι οποίοι δεν τήρησαν κανένα μέτρο προφύλαξης και προστασίας από το νέο κύμα του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες οι νεαροί διασκέδασαν ο ένας δίπλα στον άλλον από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία στο πλαίσιο των αυξανόμενων ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού προχώρησε πρόσφατα στην αναστολή λειτουργίας λόγω υπεράριθμων πελατών σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και πρόστιμο και τριήμερο λουκέτο σε δεύτερο κατάστημα που λειτούργησε μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Να σημειωθεί, μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα νούμερα του ιού στην Ελλάδα, καθώς το Σάββατο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 482 νέα κρούσματα με τα 78 να είναι στη Θεσσαλονίκη-, με τις χθεσινές εικόνες από το πάρτι στο ΑΠΘ να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Νέα φαινόμενα συνωστισμού στην πλατεία Αριστοτέλους

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση να βλέπουν το φως της δημοσιότητας εικόνες συνωστισμού από πλατείες σε όλη την επικρατεία, την ίδια ώρα που τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται δραματικά.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες, σημαντική αύξηση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που φαίνεται ότι δεν στάθηκε εμπόδιο για δεκάδες νέους που συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία Αριστοτέλους, με σκοπό να παρακολουθήσουν το δρώμενο νεαρών που λάμβανε χώρα στο σημείο.

Οι παρευρισκόμενοι, στέκονταν ο ένας δίπλα στον άλλο, χωρίς να τηρούν το παραμικρό μέτρο προστασίας, χωρίς να φοράνε μάσκες και χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.