ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος: Καλύτερα διασκέδαση στα μπαρ με μέτρα και μετά τις 12 παρά συνωστισμός στις πλατείες

Δημοσίευση 22 Οκτωβρίου 2020, 08:00 / Ανανεώθηκε 22 Οκτωβρίου 2020, 08:32
Βασιλακόπουλος: Καλύτερα διασκέδαση στα μπαρ με μέτρα και μετά τις 12 παρά συνωστισμός στις πλατείες
Facebook Twitter Whatsapp

Κατά την άποψη του κ. Βασιλακόπουλου για να μειωθεί η μεταδοτικότητα του ιού θα έπρεπε να απαγορευθεί οποιαδήποτε μαζική εκδήλωση και διαδηλώσεις.

Η αλλαγή του καιρού και η πτώση της θερμοκρασίας φαίνεται να παίζουν πολή μεγάλο ρόλο στην έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

«Όλοι οι αναπνευστικοί ιοί όταν αυξάνει η θερμοκρασία έχουν μικρότερη μεταδοτικότητα», επισήμανε ο καθηγητής, μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Βασιλακόπουλος σχολίασε το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο, με 865 κρούσματα. «Είμαστε κοντά στα 1.000 κρούσματα», είπε, και εξήγησε πώς προκύπτουν τα κρούσματα: «Αυτή τη στιγμή γίνονται περίπου 20.000 τεστ την ημέρα, ενώ πριν από ένα μήνα γίνονταν 15.000 τεστ.  «Όσο περισσότερα τεστ κάνουμε τόσο περισσότερα κρούσματα θα βρούμε. Συνεπώς δεν πρέπει να αναφερόμαστε μόνο στα κρούσματα που εντοπίζουμε αλλά και στο πόσα τεστ έγιναν».

Για την Αττική, σχολίασε ότι τα 331 νέα κρούσματα χαρακτηρίζονται ως «επέλαση» του κορωνοϊού, παρόλα αυτά η Αττική  έχει περίπου το 35% των κρουσμάτων στη χώρα, ποσοστό μειωμένο σε σχέση με το 70% που είχε πριν από 15-20 μέρες.

Αντίθετα, η Θεσσαλονίκη είχε ελάχιστα κρούσματα, όμως πλέον η αναλογία των κρουσμάτων αναφορικά με τον πληθυσμό της είναι πολύ μεγαλύτερη συγκριτικά με την Αθήνα.

Κατά την άποψη του κ. Βασιλακόπουλου για να μειωθεί η μεταδοτικότητα του ιού θα έπρεπε να απαγορευθεί οποιαδήποτε μαζική εκδήλωση και διαδηλώσεις.

Ενώ για τα κλαμπ και μπαρ σχολίασε πως όταν τηρούνται τα μέτρα προστασίας τότε λειτουργούν με ασφάλεια. Σε αντίθετη περίπτωση όταν δηλαδή δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας, τότε η πολιτεία αναγκάζεται να λαμβάνει όλο και πιο σκληρά μέτρα που είναι δυσβάσταχτα για την οικονομία αλλά και την ψυχολογία μας.

Προτιμότερο, μάλιστα, εκτίμησε ότι θα ήταν να διασκεδάζουν οι θαμώνες ενός μπαρ ή κλαμπ τηρώντας τα μέτρα σε οργανωμένο πλαίσιο ακόμη και μετά τις 12, παρά να συνωστίζονται μετά τα μεσάνυχτα σε πλατείες.