ΕΛΛΑΔΑ

Αρκουμανέας για τεστ κορωνοϊού: Μέχρι στιγμής το 3,6% βγαίνουν θετικοί

Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 23 Οκτωβρίου 2020, 11:18
Αρκουμανέας για τεστ κορωνοϊού: Μέχρι στιγμής το 3,6% βγαίνουν θετικοί
Facebook Twitter Whatsapp

«Κάνουμε περίπου 25.000 τεστ την ημέρα και παραλάβαμε ένα εκατομμύριο rapid test, άρα θα συνεχίσουμε τους εκτεταμένους ελέγχους», είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

«Αυτήν τη στιγμή είμαστε στις χώρες με τα καλύτερα στατιστικά δεδομένα», σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μετά την έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, γίνονται και στοχευμένες αλλά και γενικευμένες ιχνηλατήσεις, όπως στο Μέτσοβο και τη Νάξο. «Κάνουμε όλων των ειδών των τεστ, είμαστε σε καλό σημείο»,  ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι από τα τεστ που γίνονται, με τα μέχρι στιγμής στατιστικά, θετικοί στον κορωνοϊό, βγαίνει το 3,6% των πολιτών.

«Κάνουμε περίπου 25.000 τεστ την ημέρα και παραλάβαμε ένα εκατομμύριο rapid test, άρα θα συνεχίσουμε τους εκτεταμένους ελέγχους», είπε.

«Πρέπει να αντέξουμε μέχρι να έρθει το εμβόλιο και να επιστρέψει η κανονικότητα», ενώ ανέφερε ότι υπάρχει σχεδιασμός του υπουργείου για το εμβόλιο, καθώς κάποιες εταιρείες είναι σε καλό στάδιο και  έχουν αρχίσει και την παραγωγή του.

Όπως είπε, το εμβόλιο θα έρθει στην χώρα μας έγκαιρα, περί τις αρχές του έτους καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάνει συμφωνίες με εταιρείες για να προμηθεύσει τα κράτη μέλη της κατά αναλογικότητα.