ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Άδειοι οι δρόμοι στην Καστοριά - Έκτακτο μήνυμα του 112 - Σε «καραντίνα» το αεροδρόμιο (Βίντεο)

Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 23 Οκτωβρίου 2020, 13:36
Κορωνοϊός: Άδειοι οι δρόμοι στην Καστοριά - Έκτακτο μήνυμα του 112 - Σε «καραντίνα» το αεροδρόμιο (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Έρημη πόλη η Καστοριά. Έλεγχοι στις εισόδους και τις εξόδους της πόλης. Έκτακτο μήνυμα του 112. Notam από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τις πτήσεις από και προς την πόλη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε καθεστώς lockdown μπήκε σήμερα το πρωί η Καστοριά, ύστερα από τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών, που είχαν ως αποτέλεσμα να «κοκκινίσει» η περιοχή στον επιδημιολογικό χάρτη. Εν τω μεταξύ, εκδόθηκε νέα ΝΟΤΑΜ για το αεροδρόμιο της πόλης με περιορισμούς για τις πτήσεις, ενώ το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους

Λίγες μόνο ώρες μετά την εφαρμογή του τοπικού lockdown, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε στους κατοίκους έκτακτο μήνυμα, το οποίο γράφει: «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα! Κρατάτε αποστάσεις! Πλένετε τα χέρια σας»

Άδειοι οι δρόμοι

Σε κεντρικά σημεία της Καστοριάς υπάρχει περιορισμένη κίνηση από τους πολίτες και η κίνηση στους δρόμους της πόλης είναι εμφανώς μειωμένη. Καταστήματα και υπηρεσίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, όπως προβλέπεται από το επίπεδο συναγερμού κατηγορίας «4», ενώ ορισμένα καταστήματα εστίασης θα εξυπηρετούν μόνο με take away και delivery.

Έλεγχοι στις εξόδους της πόλης

Ξεκίνησαν από τις 06:00 το πρωί οι έλεγχοι της αστυνομίας για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης μετακινήσεως εκτός των ορίων της Καστοριάς.

Περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς βρίσκονται σε όλους τις εισόδους-εξόδους κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και δεν επιτρέπουν σε κανένα όχημα να εξέλθει, εκτός εάν οι επιβάτες διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που να επιτρέπουν την μετακίνηση τους, όπως λόγοι υγείας ή εργασίας.

Σε «καραντίνα» το αεροδρόμιο

Αεροπορική οδηγία (NOTAM) που αφορά περιορισμούς επιβατικών πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Καστοριάς «Αριστοτέλης», εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η νέα NOTAM, θα έχει ισχύ από σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2020.

Ειδικότερα, θα επιτρέπονται μόνο οι αναχωρήσεις για πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του (ferry flights). Από τους περιορισμούς πτήσεων στο αεροδρόμιο Καστοριάς «Αριστοτέλης» ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις:

*Πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit)

* Πληρώματα και επιβάτες των εξής πτήσεων: οι κρατικές (state flights), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι βρρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights) και οι στρατιωτικές πτήσεις (Military flights).

Με πληροφορίες από svouranews.gr, alphafm.gr