ΕΛΛΑΔΑ

Τα σενάρια της εξαφάνισης του Χρήστου Παππά – Μέχρι και στο Άγιο Όρος τον ψάχνουν οι αρχές - Έχει αδήλωτο κινητό

Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 23 Οκτωβρίου 2020, 19:58
Τα σενάρια της εξαφάνισης του Χρήστου Παππά – Μέχρι και στο Άγιο Όρος τον ψάχνουν οι αρχές - Έχει αδήλωτο κινητό
Facebook Twitter Whatsapp

Οι αστυνομικοί που έχουν ξεκινήσει διακριτική έρευνα έχουν φτάσει μέχρι και στο Άγιο Όρος για να δουν ποια άτομα εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες. Έχει ενημερωθεί και η Interpol για την περίπτωση που έχει διαφύγει σε κάποια ευρωπαϊκή ή βαλκανική χώρα.

Ένα μεγάλο ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του Χρήστου Παππά, οποίος ακόμη παραμένει άφαντος. Η Αρχές τον αναζητούν σε κάθε γωνιά της χώρας την ώρα που όλη η ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ήδη βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που έχουν ξεκινήσει διακριτική έρευνα έχουν φτάσει μέχρι και στο Άγιο Όρος για να δουν ποια άτομα εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, το επίμαχο δηλαδή χρονικό διάστημα το οποίο εξαφανίστηκε ο πρώην βουλευτής ο οποίος καταζητείται με δικαστική απόφαση και ένταλμα των δικαστικών αρχών.

Από την άλλη πλευρά έχει ενημερωθεί και η Interpol για την περίπτωση που έχει διαφύγει σε κάποια ευρωπαϊκή ή βαλκανική χώρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αρχές οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει σε κάποια γειτονική χώρα όπως η Αλβανία ή η Βουλγαρία που είναι και κοντά στο τόπο καταγωγής του στα Γιάννενα.

Πάντως μετά τις έρευνες στα έξι σπίτια του πρώην βουλευτή που δεν βρέθηκαν ίχνη του οι αρχές ερευνούν και την περίπτωση να βρέθηκε σε εκκλησία στα Λιόσια, την οποία επισκεπτόταν και στο παρελθόν.

Μάλιστα όπως μετέδωσε ο Alpha οι αρχές έχουν χάσει το στίγμα και από τα δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε και φαίνεται να χρησιμοποιεί αδήλωτο που δεν γίνεται να εντοπιστεί.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του Παππά

Ο συνήγορος του Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης, μίλησε στο Mega για την θέση του εντολέα του.

«Οι όποιες αποφάσεις μπορεί κάποια στιγμή να αναθεωρηθούν», τόνισε αρχικά ο κ. Σταυριανάκης ερωτηθείς για το αν ο εντολέας του θα εμφανιστεί να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που του έχουν επιβληθεί.

«Εμμένει σε αυτή την απόφαση, γιατί έκρινε ότι αν θέσει τον εαυτό του σε εκτέλεση, μέχρι να υπάρξει η τελεσίδικη κρίση, δηλαδή η απόφαση του εφετείου, θα είχε εκτίσει εξ ολοκλήρου την ποινή του.

Κι αν η απόφαση του εφετείου είναι ή αθωωτική ή του μειώσει την ποινή θα είναι κάτι χωρίς αντίκρισμα για εκείνον», σημείωσε ο κ. Σταυριανάκης.

«Έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση και των δύο βαθμών δικαιοδοσίας. Δεν επευλόγησα αυτό που έκανε, αλλά εξηγώ», πρόσθεσε.

«Ο πελάτης μου δεν βγήκε να προπληλακίσει δικαστές, σεβαστήκαμε την απόφαση, σεβόμεθα και τα πρόσωπα που την εξέδωσαν», υπογράμμισε.

«Στο ανασταλτικό της εφέσεως που έχει θεσπίσει η πολιτεία αναφέρει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποστεί ανεπανόρθωτη ή υπέρμετρη βλάβη. Αυτή την υπέρμετρη βλάβη ο άνθρωπος πρέπει να την αποφύγει…», επέμεινε ερμηνεύοντας την στάση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.