ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος Χρήστου Παππά: Δεν έχω ιδέα που βρίσκεται - Δεν ξέρω αν τον παρακολουθούσαν

Δημοσίευση 26 Οκτωβρίου 2020, 09:00 / Ανανεώθηκε 26 Οκτωβρίου 2020, 09:55
Δικηγόρος Χρήστου Παππά: Δεν έχω ιδέα που βρίσκεται - Δεν ξέρω αν τον παρακολουθούσαν
Facebook Twitter Whatsapp

Αν παρακολουθείτο, πιστεύω η ΕΛΑΣ το έκανε πολύ διακριτικά, είπε ο κ. Περικλής Σταυριανάκης και τόνισε πως δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο πελάτης του.

«Δεν υπάρχει ποινή για φυγόποινο, αλλά για αυτόν που τον υποθάλπει» είπε ο συνήγορος του Χρήστου Παππά, κ. Περικλής Σταυριανάκης, μιλώντας για «συνειδητή επιλογή» του Χρήστου Παππά να φυγοδικήσει. «Δεν ξέρω αν παρακολουθείτο, πιστεύω ότι η ΕΛΑΣ ό,τι έκανε το έκανε πολύ διακριτικά» εκτίμησε.

«Δεν έχω γνώση πού βρίσκεται ο κ. Παππάς (…) Ειλικρινώς δεν ξέρω πού είναι, το λέω στα ίσα. Το Σαββατοκύριακο δεν είχα επαφή (…) Εκείνο το οποίο αποφασίστηκε, αποφασίστηκε μετά την έκδοση της απόφασης στις 7 Οκτωβρίου. Μετά τις 7 Οκτωβρίου δεν είχα επαφή» δήλωσε ο κ. Σταυριανάκης στον ΣΚΑΪ.

«Είχε συζητηθεί ως ενδεχόμενο δεν ξέραμε την απόφαση νωρίτερα. Του είπα τι σημαίνει να φύγεις, τι κίνδυνους έχεις. Αυτή η δική είχε μία ιδιαιτερότητα κράτησε 5,5 χρόνια, συν περίπου 19 μήνες πριν, και αναμένεται για να καθαρογράφει η απόφαση και να επαναπροσδιστεί το Εφετείο, δεν θα κρατήσει λιγότερο από το χρόνο κι αν η επόμενη απόφαση του Εφετείου κρατήσει 3,5 με 4 χρόνια αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας γύρω στα 4,5 χρόνια. Σε αυτό το χρονικό διάστημα αν κρατηθεί εξαιτίας της μακράς δίκης θα έχει εκτίσει την ποινή του» επανέλαβε ο κ. Σταυριανάκης.

Θυμίζουμε πως οι αστυνομικοί που έχουν ξεκινήσει διακριτική έρευνα έχουν φτάσει μέχρι και στο Άγιο Όρος για να δουν ποια άτομα εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, το επίμαχο δηλαδή χρονικό διάστημα το οποίο εξαφανίστηκε ο πρώην βουλευτής ο οποίος καταζητείται με δικαστική απόφαση και ένταλμα των δικαστικών αρχών.