ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Γεμίζουν επικίνδυνα οι ΜΕΘ στην Αττική - Στο 75% η πληρότητα

Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου 2020, 07:00 / Ανανεώθηκε 27 Οκτωβρίου 2020, 08:36
Κορωνοϊός: Γεμίζουν επικίνδυνα οι ΜΕΘ στην Αττική - Στο 75% η πληρότητα
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σχετικά με τους διασωληνωμένους στη χώρα, αποκαλύπτοντας το ποσοστό των ΜΕΘ που είναι καλυμμένες αυτή τη στιγμή στην Αττική. 


 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανησυχία επικρατεί στη χώρα μας για τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως και των διασωληνωμένων που χρειάζονται ιατρική φροντίδα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει υπάρξει πρόβλημα με τα κρεβάτια στις εντατικές, ωστόσο αν δεν τηρηθούν με ευλάβεια τα μέτρα, όλα είναι ρευστά για την πορεία της πανδημίας, καθώς οι προβλέψεις, είναι εξαιρετικά δυσοίωνες, αν τελικά επαληθευτούν.

Κυβέρνηση και ειδικοί είναι έτοιμοι να παρέμβουν εκ νέου σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, ωστόσο ο προβληματισμός παραμένει για το ΕΣΥ, οι αντοχές του οποίου ήδη δοκιμάζονται.  Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 95 διασωληνωμένοι, ενώ συνολικά οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε δομές του ΕΣΥ ανέρχονται σε 922.

Όπως τόνισε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, στο OPEN, στην Αττική ήδη είναι καλυμμένο το 70%-75% των ΜΕΘ. Στην ερώτηση εάν μας έχει ξεφύγει η κατάσταση, δήλωσε πως είναι ακόμη υπό έλεγχο, ωστόσο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ΕΣΥ από τις 20 Νοεμβρίου, όταν θα κάνουν την εμφάνισή τους και οι διάφορες ιώσεις. Παράλληλα, η κυρία Παγώνη στηλίτευσε τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως αυτές δεν περνούν το σωστό μήνυμα στους πολίτες που έχουν, πλέον, κουραστεί.