ΕΛΛΑΔΑ

Άσχημα μαντάτα για τις Σέρρες: Αυξήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων στο γηροκομείο - Ένα βήμα πριν από το lockdown

Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 27 Οκτωβρίου 2020, 12:03
Άσχημα μαντάτα για τις Σέρρες: Αυξήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων στο γηροκομείο - Ένα βήμα πριν από το lockdown
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Επιπλέον έξι κρούσματα εντοπίστηκαν στον οίκο ευγηρίας της περιοχής. Πώς «μπήκε» ο κορωνοϊός στον χώρο. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα νούμερα που προκύπτουν από τους ελέγχους για κορωνοϊό που εντοπίζονται στις Σέρρες.

Τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν θετικοί 13 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 6 ήταν εργαζόμενοι του γηροκομείου και οι άλλοι 7 φιλοξενούμενοι, οι οποίοι μάλιστα διακομίστηκαν άμεσα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Στην «Κωστοπούλειο Στέγη» σήμανε συναγερμός, ενώ σήμερα έγινε γνωστό ότι ακόμα έξι άτομα είναι θετικά, συνολικά δηλαδή νοσούν 19 άτομα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο διευθυντής του γηροκομείου, Κώστας Καραμούτσος, εξήγησε ότι έχει ειδοποιηθεί από τη Δευτέρα το ΕΚΑΒ και γίνεται σταδιακή μεταφορά των ασθενών σε νοσοκομεία αναφοράς. Όσο αφορά στο πώς «μπήκε» ο κορονοϊός στο χώρο, είπε πως διαγνώσθηκαν έξι εργαζόμενοι ασυμπτωματικοί, σε προγραμματισμένο έλεγχο που τους έγινε.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, μία εξ αυτών είχε κάνει λίγες μέρες νωρίτερα μοριακό τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. «Βάσει πρωτοκόλλου, γίνονται τεστ όταν οι εργαζόμενοι γυρνούν από άδεια, αλλά και τυχαία προληπτικά», εξήγησε ο ίδιος και έκανε λόγο για αβάσταχτο οικονομικό βάρος για τη διενέργεια του τεστ.

Αυτό που τόνισε ο Κ.Καραμούτσος, είναι ότι, στο χώρο λαμβάνονταν όλα τα μέτρα, «προσπαθούσαμε να κάνουμε είναι μία διαχείριση του ρίσκου, όμως η μάσκα και τα προστατευτικά έχουν αποτελεσματικότητα όταν τη φορά το σύνολο του πληθυσμού» και εξήγησε το ρίσκο για τους ηλικιωμένους που αδυνατούν να φορέσουν μάσκα και την έκθεσή τους, παρά το ότι οι εργαζόμενοι φορούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Σέρρες βρίσκονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο του χάρτι, ωστόσο οι προβλέψεις για τη συνέχεια είναι δύσκολες. Γι αυτόν τον λόγο, ο δήμος αποφάσισε να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς.