ΕΛΛΑΔΑ

Νέα ηλεκτρονική απάτη - Αφαίρεσαν από πολίτη 18.000 ευρώ (Φωτογραφία)

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 27 Οκτωβρίου 2020, 13:21
Νέα ηλεκτρονική απάτη - Αφαίρεσαν από πολίτη 18.000 ευρώ (Φωτογραφία)
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε πολίτης στην Πιερία. Οι συμβουλές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Ελληνική Αστυνομία, καθώς με μια νέα ηλεκτρονική απάτη, άγνωστοι κατάφεραν να αφαιρέσουν από πολίτη στην Πιερία το ποσό των 18.530 ευρώ.

Συγκεκριμένα, του εστάλη μήνυμα στο κινητό με το οποίο ενημερωνόταν πως δήθεν έχει απενεργοποιηθεί η χρεωστική τραπεζική κάρτα. Στο ίδιο μήνυμα υπήρχε και υπερσύνδεσμος (link) για τη δήθεν εκ νέου ενεργοποίηση της κάρτας.

Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να υφαρπάξουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό χρήστη (password) του τραπεζικού λογαριασμού (e - banking). Έτσι, κατάφεραν να υφαρπάξουν τα παραπάνω στοιχεία και να έχουν πλήρη πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, όπου μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα πραγματοποίησαν 4 εμβάσματα σε τραπεζικό λογαριασμό, συνολικού χρηματικού ποσού 18.530 ευρώ.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, η Ελληνική Αστυνομία προτρέπει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που λάβουν παρόμοια ειδοποίηση είτε μέσω μηνύματος (sms) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), να διαγράφουν το μήνυμα και σε καμία περίπτωση να μην «πατάνε» πάνω στον υπερσύνδεσμο (link). Επισημαίνεται ότι οι τράπεζες ποτέ δεν στέλνουν μηνύματα (sms) στο κινητό τηλέφωνο ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (emails) των πελατών τους, ζητώντας να εισάγουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό χρήστη (password) του τραπεζικού τους λογαριασμού.