ΕΛΛΑΔΑ

Η Τουρκία «βλέπει»... προβοκάτσια στο Καστελόριζο: «Ύψωσαν γιγάντια ελληνική σημαία για να μας προκαλέσουν»

Δημοσίευση 28 Οκτωβρίου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 28 Οκτωβρίου 2020, 19:45
Η Τουρκία «βλέπει»... προβοκάτσια στο Καστελόριζο: «Ύψωσαν γιγάντια ελληνική σημαία για να μας προκαλέσουν»
Facebook Twitter Whatsapp

Για... προβοκάτσια κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος, σχολιάζοντας τη σημαία ύψους 40 μέτρων που κυματίζει από νωρίς το πρωί της 28ης Οκτωβρίου στο Καστελόριζο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρόκληση από πλευράς της Ελλάδας βλέπει ο τουρκικός Τύπος πίσω από την τεράστια ελληνική σημαία ύψους 40 μέτρων που κυμάτιζε από νωρίς το πρωί της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Καστελόριζο.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Safak, σχολιάζοντας το γεγονός κάνει λόγο για νέα ελληνική πρόκληση. «Και πάλι πρόκληση από την Ελλάδα: σήκωσαν γιγαντιαία ελληνική σημαία για να προκαλέσουν» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μια μέρα πριν την εθνική εορτή της Τουρκίας, ανυψώθηκε μια τεράστια ελληνική σημαία, η οποία ήταν ορατή με γυμνό μάτι, από την Τουρκία. Μάλιστα, το κείμενο συνοδεύεται και από φωτογραφία, στην οποία φαίνεται η ελληνική σημαία από τα τουρκικά παράλια.

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ο δύτης από το Ηράκλειο, Μανώλης Βουτσαλάς, προχώρησε σε μια άκρως συμβολική κίνηση.

Σε έναν γερανό ύψους 40 μέτρων κυμάτιζε από νωρίς το πρωί στο Καστελόριζο η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία σε ιστό στον κόσμο, 745 τετραγωνικών.

Ο κ. Βουτσαλάς ταξίδεψε μέχρι το Καστελόριζο όπου ύψωσε τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς τους κατοίκους του Καστελόριζου να κυματίζει σήμερα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στο νησί μας η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία στον κόσμο. Είμαστε συγκινημένοι με αυτήν την πρωτοβουλία και νιώθουμε ότι όλη η Κρήτη είναι δίπλα μας» είπε συγκινημένος στο zarpanews.gr ο Δήμαρχος του Καστελόριζου Γιώργος Σαμψάκος.