ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στον Alpha 98,9 για lockdown στη Λάρισα: Θα χτυπηθεί για δεύτερη φορά η εστίαση - Χρειάζονται μέτρα στήριξης

Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 29 Οκτωβρίου 2020, 12:11
Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στον Alpha 98,9 για lockdown στη Λάρισα: Θα χτυπηθεί για δεύτερη φορά η εστίαση - Χρειάζονται μέτρα στήριξης
Facebook Twitter Whatsapp

Είχαμε πολλούς που πήγαιναν στην Αλβανία και γύρισαν θετικοί πριν από 20 ημέρες, τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός.

Η Λάρισα πέρασε σήμερα Πέμπτη στο κόκκινο επίπεδο (4)και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο» της πανδημίας του κορωνοϊού… Για μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις την περιοχή έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς μάσκα», με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σμύρνη.

«Είχαμε μια αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, που παρακολουθούσε και το υπουργείο και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και σήμερα αποφασίστηκε να πάει στο “κόκκινο”», τόνισε ο κ. Αγοραστός.

Ερωτηθείς, τι έφταιξε και οδηγήθηκε η Λάρισα στο «κόκκινο», ο κ. Αγοραστός τόνισε: «Το καλοκαίρι υπήρχε μία διασπορά και μετακίνηση των ανθρώπων. Πολλά κρούσματα ήρθαν από τα νησιά, από το εξωτερικό, αλλά κυρίως από την Αλβανία, από τη μετακίνηση των φοιτητών από περιοχές επιβαρυμένες επιδημιολογικά, υπήρξε συγχρωτισμό και δεν φορούσαν μάσκες εκεί που έπρεπε. (…) Είχαμε πολλούς που πήγαιναν στην Αλβανία και γύρισαν θετικοί πριν από 20 ημέρες. Αυτό πολλαπλασιάστηκε, εργάζονται, μπαίνουν σε σπίτια, φροντίζουν ηλικιωμένους».

«Είναι μεγάλες οι οικονομικές επιπτώσεις. Τη στιγμή που θα κλείσουν μαγαζιά, θα υπάρξει συναγερμός 4ου επιπέδου, επηρεάζονται και η κατανάλωση, όλα… Θα χτυπηθεί για δεύτερη φορά η εστίαση. Χρειάζονται μέτρα υποστήριξης, μίλησα από το υπουργείο και ετοιμάζονται», επισήμανε ο κ. Αγοραστός.