ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Ρόδο: Σοβαρές καταγγελίες από τον πατέρα της 15χρονης - «Ο χειριστής του σκάφους ήξερε ότι έρχεται κακοκαιρία»

Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου 2020, 08:00 / Ανανεώθηκε 30 Οκτωβρίου 2020, 08:37
Τραγωδία στη Ρόδο: Σοβαρές καταγγελίες από τον πατέρα της 15χρονης - «Ο χειριστής του σκάφους ήξερε ότι έρχεται κακοκαιρία»
Facebook Twitter Whatsapp

Τι καταγγέλλει ο πατέρας της 15χρονης που έχασε τη ζωή της ένω έκανε parasailing μαζί με ξάδελφό της στη Ρόδο. Ελεύθερος ο χειριστής του σκάφους.

Στην καταγγελία ότι ο χειριστής του ταχύπλοου με το οποίο έκαναν parasailing στη Ρόδο τα τρία παιδιά από τη Βρετανία γνώριζε ότι ο καιρός ήταν κακός και γι' αυτό διάλεξε μια διαφορετική διαδρομή, προκειμένου να την αποφύγει προχώρησε ο πατέρας της 15χρονης που έχασε τη ζωή της μαζί με τον 13χρονο ξάδελφό της, ο 15χρονος αδερφός του οποίου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«Ο επικεφαλής είπε ότι ο καιρός θα γινόταν χειρότερος αργότερα και γι' αυτό ήταν καλύτερα να ξεκινήσει νωρίτερα το σκάφος» δήλωσε ο Τόνι Χέις σύμφωνα με την Daily Mail.

«Χαιρετίσαμε τα παιδιά και κανονικά θα έπρεπε να είναι στο οπτικό μας πεδίο. Ήμασταν τέσσερις ημέρες στο νησί και είχαμε δει ότι έτσι συνέβαινε πάντα. Επειδή όμως ο καιρός χειροτέρευε αποφάσισε (σ.σ. ο χειριστής του σκάφους) να ακολουθήσει διαφορετική διαδρομή. Πήγαν σε μια άλλη περιοχή για να αποφύγουν την κακοκαιρία» πρόσθεσε ο πατέρας της 15χρονης.

Όπως λέει, μάλιστα, έμαθαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί στα παιδιά όταν είδαν το σκάφος να επιστρέφει χωρίς να είναι μέσα η 15χρονη και τα δύο ξαδέρφια της.

«Στο σκάφος δεν ηταν ούτε ο χειριστής του. Το σκάφος το έφερε ένας τουρίστας που μας είπε κλαίγοντας "κάτι κακό έχεί συμβει". Αλλά δεν υπήρχε κανείς με τον οποιο να μιλήσουμε για να μάθουμε τι έχει συμβεί» συμπληρώνει ο κ. Χέις.

Όπως λέει δεν έχει καμία ιδέα για το αν ο 15χρονος Τζέιμς θα συνέλθει από τα τραύματά του.

Ελεύθερος ο χειριστής του σκάφους

Εν τω μεταξύ, ελεύθερος αφέθηκε την Πέμπτη με εντολή της Εισαγγελέως Ρόδου, ο 51χρονος χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου και ιδιοκτήτης της εταιρίας θαλασσίων σπορ στην περιοχή της Λίνδου, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να συγκεντρωθεί το απαραίτητο υλικό και οι μαρτυρίες που απαιτούνται για την υπόθεση.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πει νωρίτερα στους λιμενικούς, ότι είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ότι το κακό έγινε εξαιτίας των απότομων ριπών ανέμου που χτύπησαν αρχικά το σκάφος και στη συνέχεια το αλεξίπτωτο που τραβούσε με τα τρία παιδιά.

Η Εισαγγελέας, προκειμένου να αποφασίσει , διέταξε πάντως πριν από λίγη ώρα περαιτέρω έρευνα.

Βίντεο ντοκουμέντο από το μοιραίο αλεξίπτωτο

Το Mega έφερε στο «φως» βίντεο ντοκουμέντο από την οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε την Τετάρτη στη Ρόδο. Στο βίντεο, φαίνεται το αλεξίπτωτο, με τα 3 παιδιά, να παρασύρεται προς τα βράχια.