ΕΛΛΑΔΑ

«Συναγερμός» στην ΕΛ.ΑΣ: Φόβοι για ενδεχόμενα χτυπήματα ακραίων ισλαμιστών σε γαλλικούς «στόχους»

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου 2020, 08:00 / Ανανεώθηκε 30 Οκτωβρίου 2020, 08:21
«Συναγερμός» στην ΕΛ.ΑΣ: Φόβοι για ενδεχόμενα χτυπήματα ακραίων ισλαμιστών σε γαλλικούς «στόχους»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Οι επιθέσεις ισλαμιστών στη Γαλλία προκαλούν ανησυχία, με την ΕΛ.ΑΣ να προχωρά σε σχεδιασμό μέτρων γύρω από «επικίνδυνα» κτίρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι Ελληνικές αρχές για ενδεχόμενες απόπειρες ενεργειών ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων σε Γαλλικούς στόχους στην χώρα. Στο σχεδιασμό των μέτρων, περιλαμβάνονται στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Κρατικής Ασφάλειας.

Μετά τις αιματηρές επιθέσεις στην Γαλλία, έχουν ληφθεί έκτακτα αστυνομικά μέτρα σε Γαλλική πρεσβεία που είχε δεχθεί επίθεση κατά το παρελθόν από την «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», το Γαλλικό ινστιτούτο στο Κολωνάκι, αντιπροσωπείες και επιχειρήσεις Γαλλικών συμφερόντων καθώς και διπλωματικές αποστολές.

Παράλληλα αποφασίστηκε η αύξηση των πεζών περιπολιών γύρω από κτίρια «στόχους», η αύξηση στατικής δύναμης έξω από αυτά, αλλά και η ενεργοποίηση πληροφοριακού δικτύου σε φανερούς και κρυφούς τόπους λατρείας των μουσουλμάνων προκειμένου να έχουν οι αρχές «εικόνα προθέσεων» προκειμένου να προλάβουν- ακυρώσουν κάθε ενδεχόμενη εχθρική ενέργεια.