ΕΛΛΑΔΑ

«Εκτοξεύτηκαν» οι νέοι στις νοσηλείες για κορωνοϊό - «Αναστενάζουν» οι ΜΕΘ - Αποκαλυπτικά στοιχεία στο αιματολογικό συνέδριο

Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 30 Οκτωβρίου 2020, 11:30
«Εκτοξεύτηκαν» οι νέοι στις νοσηλείες για κορωνοϊό - «Αναστενάζουν» οι ΜΕΘ - Αποκαλυπτικά στοιχεία στο αιματολογικό συνέδριο
Facebook Twitter Whatsapp

Την τελευταία εβδομάδα υπάρχει αύξηση των νοσηλευόμενων μικρότερης ηλικίας. Ενδεικτικά, το ποσοστό των ασθενών με covid που νοσηλεύεται ανέρχεται σε 9,2%, ενώ στο 21,3% είναι το ποσοστό νοσηλευόμενων ηλικίας 45-54!

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκοντας αρκετές περιφέρειες όσον αφορά την πληρότητα των ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες στο 31ο πανελλήνιο αιματολογικό συνέδριο, με παρόντα τον επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, στη διαχείριση της πανδημίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την τελευταία εβδομάδα υπάρχει αύξηση των νοσηλευόμενων μικρότερης ηλικίας. Ενδεικτικά, το ποσοστό των ασθενών με covid που νοσηλεύεται ανέρχεται σε 9,2%, ενώ στο 21,3% είναι το ποσοστό νοσηλευόμενων ηλικίας 45-54!

Ανησυχητική είναι και η κατάσταση πληρότητας στις ΜΕΘ για Covid, καθώς στην Αττική έχει καλυφθεί το 61% των διαθέσιμων και στη Θεσσαλονίκη το 60%.Αξίζει να αναφερθεί ότι η πληρότητα των ΜΕΘ στη δυτική Μακεδονία βρίσκεται στο σχεδόν στο 100%!

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, συνολικά, έχει καλυφθεί το 33% των απλών κλινών covid-19.


Δείτε όλα τα στοιχεία για την πανδημία, όπως παρουσιάστηκαν στο 310 πανελλήνιο αιματολογικό συνέδριο: