ΕΛΛΑΔΑ

Κοτανίδου: Δεν θα αφήναμε «αρνητές» εκτός ΜΕΘ, όπως η Ελβετία

Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 18 Νοεμβρίου 2020, 12:24
Κοτανίδου: Δεν θα αφήναμε «αρνητές» εκτός ΜΕΘ, όπως η Ελβετία
Facebook Twitter Whatsapp

Πώς σχολίασε η καθηγήτρια πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας την πρόταση της Ελβετίας για τους ασθενείς του κορωνοϊού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Εμείς δεν θα κάναμε ποτέ αυτό που έκαναν οι Ελβετοί εντατικολόγοι. Δεν θα ζητούσαμε από τους ασθενείς μας να βάλουν στην διαθήκη τους πώς θέλουν να πεθάνουν, επειδή καλύφθηκαν όλα τα κρεβάτια εντατικής στη χώρα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3,  η Αναστασία Κοτανίδου καθηγήτρια πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

«Εμείς θα ανοίγαμε περισσότερα κρεβάτια εντατικής και εκτός των μονάδων Εντατικής των Νοσοκομείων, όπως έγινε στην Ιταλία» ανέφερε η κυρία Κοτανίδου.

«Στην Ελλάδα δεν είμαστε πολύ μακριά από το κόκκινο, άλλα θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Άλλωστε έχουμε μπροστά μας και την ελπίδα του εμβολίου», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γουίλι Όγκιερ, ο αντίστοιχος Σωτήρης Τσιόδρας της Ελλάδας για την Ελβετία, πρότεινε για όσους αρνούνται να πιστέψουν στον ιό, να καταγράφονται και να μην έχουν δικαίωμα σε κρεβάτι στην εντατική.

«Όποιος παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται, τα νοσοκομεία να γνωρίζουν τα στοιχεία τους και να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας», είπε χαρατηριστικά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr