ΕΛΛΑΔΑ

Ισθμός Κορίνθου: Απίστευτο βίντεο τη στιγμή της κατολίσθησης

Δημοσίευση 22 Νοεμβρίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 22 Νοεμβρίου 2020, 13:39
Ισθμός Κορίνθου: Απίστευτο βίντεο τη στιγμή της κατολίσθησης
Facebook Twitter Whatsapp

Τα βράχια έπεσαν δίπλα σε ρυμουλκό και πλοίο που διέρχονταν το βράδυ του Σαββάτου μέσα από τον Ισθμό και από τύχη δεν σημειώθηκε ατύχημα.
 

Αναστέλλονται μέχρι την Τρίτη το απόγευμα (24/11/2020) οι διελεύσεις πλοίων και σκαφών από τη διώρυγα της Κορίνθου λόγω εκτάκτων εργασιών αποκατάστασης των βυθισμάτων. Χθες βράδυ (21-11-2020) η Λιμενική Αρχή Κορίνθου, ενημερώθηκε για περιστατικό προσάραξης του φορτηγού πλοίου “SEAVEN STAR” εντός του Ισθμού με επιβαίνοντες δεκαεπτά μέλη πλήρωμα.

Ακολούθησαν εργασίες αποκόλλησης του πλοίου από πλωτό γερανό, ενώ στη συνέχεια το “SEAVEN STAR” ρυμουλκήθηκε από ρυμουλκό και αγκυροβόλησε με ασφάλεια εκτός του λιμένα Κορίνθου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες επιθεώρησης των υφάλων.Εκείνη την ώρα, ολόκληρη πλαγιά κατέρρευσε και έπεσε ακριβώς δίπλα στο ρυμουλκό, μπροστά από το πλοίο, μέσα στον Ισθμό. Σύμφωνα με το korinthostv.gr, έπεσαν περίπου 1.000 με 1.200 κυβικά υλικού στο ύψος κάτωθι του Βιολογικού.

Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύθηκε προσωρινά μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.  Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις