ΕΛΛΑΔΑ

Δραματική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη: Γεμάτες οι ΜΕΘ Covid στα εφημερεύοντα νοσοκομεία «Γεννηματάς» και ΑΧΕΠA

Δημοσίευση 22 Νοεμβρίου 2020, 21:00 / Ανανεώθηκε 22 Νοεμβρίου 2020, 21:00
Δραματική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη: Γεμάτες οι ΜΕΘ Covid στα εφημερεύοντα νοσοκομεία «Γεννηματάς» και ΑΧΕΠA
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Τα δύο νοσοκομεία που έχουν απόψε εφημερία στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν διαθέσιμες ΜΕΘ για τα περιστατικά Covid.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την εφημερία τους, πλήρη, ξεκίνησαν την Κυριακή το νοσοκομείο «Γεννηματάς» και το ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, με το πρώτο να έχει καλύψει τις 17 κλίνες ΜΕΘ COVID και το δεύτερο να έχει πλήρεις και τις 44, ενώ στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Μέχρι τις 20:30 το βράδυ, όπως μετέφερε ο ΣΚΑΊ, η πίεση για τα νοσοκομεία ήταν ασφυκτική, ενώ όπως αναφέρθηκε, στο «Γεννηματάς» πραγματοποιούνταν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρεθούν δύο κρεβάτια στην Εντατική, για δύο 54χρονος οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά στο να διασωληνωθούν.

Σύμφωνα με γιατρούς και νοσηλευτές, ασθενείς διασωληνώνονται ακόμα και σε απλές κλίνες,  ενώ πλέον διασωληνώνονται και 30αρηδες.

Κινητό νοσοκομείο στο πάρκινγκ του 424 Σ.Ν

Στον χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης στήνεται νοσοκομείο εκστρατείας, ώστε να συνδράμει εάν χρειαστεί στη μεγάλη προσέλευση ασθενών με Covid-19.

Σύμφωνα με το OPEN οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και είναι έτοιμο έως τη Δευτέρα. Το φορητό νοσοκομείο αποτελείται από αντίσκηνα και κοντέινερ και θα αναπτυχθούν κλίνες με αναπνευστήρες. Πρόκειται να λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής για περιστατικά Covid. Το νοσοκομείο είχε χρησιμοποιηθεί στο Αφγανιστάν όταν είχε σταλεί εκεί ένα τμήμα του ελληνικού στρατού. Το νοσοκομείο αποτελείται από κοντέινερ που φιλοξενούν γραφεία, χώρους εξέτασης, χειρουργεία και ΜΕΘ. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει και η μεταφορά ασθενών με κορωνοιό, στις δύο ιδιωτικές κλινικές που έχουν επιταχθεί.

Χωρίς κρεβάτι ΜΕΘ COVID, άρχισε την Κυριακή και η εφημερία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Κατά μέσο όρο γίνονται περίπου 20 εισαγωγές σε κάθε εφημερία, ενώ ο δείκτης μετάδοσης έχει πέσει κάτω από το 1.