ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Δημοσίευση 25 Νοεμβρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 25 Νοεμβρίου 2020, 12:29
Κορωνοϊός: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου
Facebook Twitter Whatsapp

Τι αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, που νοσηλεύεται με κορωνοϊό.

Ευχάριστα νέα έρχονται από το νοσομείο Ευαγγελισμός, σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, που νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν, «η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν όλα συνεχίσουν να κυλούν ομαλά, δεν αποκλείεται ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο στα τέλη της εβδομάδας, προκειμένου να συνεχίζει τη θεραπευτική αγωγή στο σπίτι του.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό  πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Σε μήνυμά του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου λέγοντας : «Δύο λέξεις από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της περασμένης Κυριακής καθορίζουν την ενδεδειγμένη στάση: “Μη φοβού, μόνον πίστευε”. Σε όλη μας τη ζωή αναφερόμαστε στον Θεό των εκπλήξεων αλλά και στον Θεό των θαυμάτων. Η πορεία μας στην Αλβανία ξεκίνησε με την αναφώνηση “ο Θεός είναι μαζί μας” και την εν χορώ απάντηση “και εμείς μαζί του”, που μας στήριξαν τη βεβαιότητα ότι “δεν θα μας αφήσει ο Θεός”».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος θα συνεχίσει την αναγκαία θεραπευτική αγωγή για τις επόμενες ημέρες στο σπίτι του στην Αθήνα.

Στο ΑΧΕΠΑ ο Μητροπολίτης Κατερίνης

Aπό την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, ότι συνεχίζει να νοσηλεύεται για 4η ημέρα στο ΓΠΝΘ ΑΧΕΠΑ ο Μητροπολίτης Γεώργιος λόγω Covid-19.

Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή και συνεχώς βελτιούμενη. Υποβάλλεται καθημερινά στις απαραίτητες ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις και λαμβάνει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή