ΕΛΛΑΔΑ

Αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω Covid-19 προτείνουν οι εξωτερικοί φύλακες

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 26 Νοεμβρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 26 Νοεμβρίου 2020, 11:44
Αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω Covid-19 προτείνουν οι εξωτερικοί φύλακες
Facebook Twitter Whatsapp

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης ζητά την αποσυμφόρηση των φυλακών της χώρας λόγω του κορωνοϊού.

Σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας προτείνει με έγγραφο που απέστειλε στην γενική γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής, κυρία Σοφία Νικολάου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης. Η σημαντικότερη πρόταση, εστιάζεται στην αποσυμφόρηση των φυλακών «με αποφυλάκιση και περιοριστικούς όρους (βραχιολάκι, παρουσία στα αστυνομικά τμήματα, κ.α.) κρατουμένων με υποκείμενα νοσήματα και με υπόλοιπο μερικούς μήνες ποινής». Όπως υπενθυμίζεται η συγκεκριμένη πρόταση είχε πέσει στο τραπέζι και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά για άγνωστο λόγο δεν υλοποιήθηκε.

Παράλληλα ζητείται η «άμεση πρόσληψη 300 υπαλλήλων του διαγωνισμού 6Κ/2018 και άμεση πρόσληψη των επί δεκαέξι μηνών συμβασιούχων σωφρονιστικών υπαλλήλων (εκείνων που δεν είναι στους επιτυχόντες και επιτυχούσες του διαγωνισμού), που εκπαιδεύτηκαν στο πεδίο δράσης τους και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στο σωφρονιστικό σύστημα, εν μέσω πανδημίας, ακριβώς στα πρότυπα της ανακοίνωσης του κ. Πρωθυπουργού για τους συμβασιούχους νοσηλευτές και ιατρούς».

Επίσης προτείνουν τον ορισμό ενός νοσοκομείου covid για κρατούμενους σε μεγάλες περιοχές όπως η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα, οι κρατούμενοι να παραμένουν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια και να μην μεταφέρονται στον Κορυδαλλό, δημιουργία πτέρυγας για ασθενείς no covid στον Κορυδαλλό, ώστε να μην είναι διασκορπισμένοι σε όλη την Αττική , την χορήγηση υγειονομικού υλικού στο σύνολο των φυλακών της χώρας, καθώς όπως τονίζουν, « οι μέχρι τώρα χορηγήσεις δεν επαρκούν ούτε κατά ελάχιστο για την συνεχιζόμενη φύλαξη ασθενών κρατουμένων covid, ειδικότερα στα έως τώρα νοσοκομεία αναφοράς όπως στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη». Τέλος επισημαίνουν την ανάγκη προαιρετικού εμβολιασμού, «των κρατουμένων και των υπαλλήλων στα καταστήματα κράτησης, ως άμεση προτεραιότητα στους χώρους εργασίας, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πραγματοποίησης εκατοντάδων μεταγωγών κρατουμένων στους χώρους που ίσως οριστεί να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός τους».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις