ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Εντατικοί έλεγχοι της τροχαίας σε οδηγούς στη Λεωφόρο Κηφισίας (φωτογραφίες)

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 28 Νοεμβρίου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 28 Νοεμβρίου 2020, 20:39
Lockdown: Εντατικοί έλεγχοι της τροχαίας σε οδηγούς στη Λεωφόρο Κηφισίας (φωτογραφίες)
Facebook Twitter Whatsapp

Σαρωτικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας και Εθνικής Αντιστάσεως στο ρεύμα προς Κηφισιά. Οι αστυνομικοί κόβουν πρόστιμα για μη έγκυρες μετακινήσεις και για τη χρήση μάσκας.

Για ακόμα μία ημέρα η τροχαία προχώρησε σε εντατικούς ελέγχους στους δρόμους της Αθήνας για την τήρηση των μέτρων περιορισμού που έχουν επιβληθεί για να σταματήσει η διασπορά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα σαρωτικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας και Εθνικής Αντιστάσεως στο ρεύμα προς Κηφισιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί κόβουν πρόστιμα για μη έγκυρες μετακινήσεις και για τη χρήση μάσκας.

Μάλιστα το γεγονός ότι οι αστυνομικοί σταματούν οχήματα στη μέση του δρόμου, έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο.


Φωτογραφία του Newpost


Φωτογραφία του Newpost

Πρόστιμα 490.000 την Παρασκευή για παραβάσεις

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, Δημοτική Αστυνομία, Σ.ΕΠ.Ε. και Ε.Α.Δ.) διενήργησαν την Παρασκευή, 27.11.2020 συνολικά 65.970 ελέγχους και κατέγραψαν 1.654 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 488.600€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε δύο (2) επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (56.815).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

Μη χρήση μάσκας

Μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων

Μη νόμιμη μετακίνηση (πεζοί και οχήματα)

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

α) Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε είκοσι τρεις (23) συλλήψεις για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

β) Στην Περιφέρεια Κρήτης επιβλήθηκε κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών και πρόστιμο 3.000€ σε ιδιοκτήτη καφενείου, ενώ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου επιβλήθηκε κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών και πρόστιμο 3.000€ σε μίνι μάρκετ.

γ) Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000€ στον ιδιοκτήτη και 3.000€ στον υπεύθυνο γυμναστηρίου, ενώ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000€ σε κατάστημα πώλησης ειδών οικιακής χρήσης.

δ) Σε Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής, επιβλήθηκαν δύο (2) διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ (2×300€) για μη χρήση μάσκας στον εν λόγω χώρο από υπαλλήλους της Υπηρεσίας.