ΕΛΛΑΔΑ

Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου για κορωνοϊό: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Η μαύρη πρωτιά σε όλη την Ευρώπη

Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου 2020, 09:00 / Ανανεώθηκε 29 Νοεμβρίου 2020, 12:43
Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου για κορωνοϊό: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Η μαύρη πρωτιά σε όλη την Ευρώπη
Facebook Twitter Whatsapp

«Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε ο Διευθυντής ΜΕΘ στο Παπανικολάου.

Παρά τη σχετική σταθεροποίηση των κρουσμάτων στην πόλη της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν να καταγράφονται πάρα πολλές μολύνσεις καθημερινά. Χαρακτηριστικό είναι πως χθες σε σύνολο 1747 κρουσμάτων στην πόλη καταγράφηκαν 486 νέες μολύνσεις!

«Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε». Αυτό τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος και πρόσθεσε ότι «αν δεν ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία».

«Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι τραγική, καθώς τα κρεβάτια της Εντατικής είναι πλήρη».

«Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε κρεβάτια εντατικής. Έχουμε φτιάξει έναν άλλο χώρο, σε βάρος άλλων ειδικοτήτων για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα, το οποίο μας ξέφυγε», είπε.

Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι το δεύτερο κύμα ξεκίνησε τον Οκτώβριο και θα τελειώσει τον Μάρτιο. «Δεν πρέπει να ανοίξουμε. Η διασπορά είναι πλέον στη διπλανή μας πόρτα. Αυτός που θα ανοίξει -αν θα ανοίξει- θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του».

«Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να γίνεται καμία κουβέντα για άνοιγμα. Από μένα και τη μαρτυρική Θεσσαλονίκη δεν θα ακούσετε ποτέ για άνοιγμα. Θα σας λέμε περιοριστικά μέτρα», τόνισε ο Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου.

Τέλος, επεσήμανε τη σημασία της τήρησης των μέτρων. «Αν ανοίξουμε χωρίς μέτρα το 3ο κύμα θα είναι φοβερό. Ο ιός έχει φοβερή μεταδοτικότητα. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα της κοινωνίας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr