ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στην Ελλάδα τα ειδικά ψυγεία για την αποθήκευση των εμβολίων

Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 29 Νοεμβρίου 2020, 19:45
Κορωνοϊός: Στην Ελλάδα τα ειδικά ψυγεία για την αποθήκευση των εμβολίων
Facebook Twitter Whatsapp

Πρόκειται για τα ειδικά ψυγεία, τα λεγόμενα ψυγεία βαθέως ψύξεως, με τα οποία θα επιτευχθούν οι απαιτούμενες θερμοκρασίες για την διατήρηση των εμβολίων.

Επτά ειδικά ψυγεία, όπου θα διατηρούνται τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, είναι ήδη έτοιμα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Open, πρόκειται για τα ειδικά ψυγεία όπου θα επικρατούν οι απαιτούμενες θερμοκρασίες για την διατήρησή τους οι οποίες φτάνουν μέχρι και τους μείων 80 βαθμούς Κελσίου.

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, τα ψυγεία αυτά θα μπορούν να διατηρήσουν μέχρι και 100.000 εμβόλια και κάποια από αυτά θα μείνουν στις κεντρικές αποθήκες, ενώ τα υπόλοιπα ψυγεία θα μεταφερθούν σε στρατηγικά σημεία. Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα ακόμη επτά.

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας το πολυαναμενόμενο εμβόλιο και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Open TV θα γίνουν εμβολιασμοί σε υγειονομικούς και στις κλειστές δομές, ενώ στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι προσομοιώσεις εμβολιασμών.

Κικίλιας: Μέχρι το καλοκαίρι θα «χτίσουμε» ανοσία

«Στα Νοσοκομεία και στις ΜΕΘ δοκιμάζεται η εθνική μας αντοχή», υπογραμμίζει σε άρθρο του στη Real News ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας

Ο υπουργός Υγείας υπογραμμίζει πως «ξεκινήσαμε πριν λίγους μήνες κάνοντας το αναγκαίο με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μετά κάναμε το εφικτό και, τώρα πια, κάνουμε αυτό που στην αρχή φάνταζε αδύνατο: Κανένας ασθενής δεν έχει μείνει χωρίς την απαιτούμενη φροντίδα, παρότι το δεύτερο κύμα μάς χτύπησε, όπως χτύπησε και όλη την Ευρώπη, με ταχύτητα και σφοδρότητα».

«Το εμβόλιο είναι σίγουρα ένας σημαντικός σταθμός, καθώς σταδιακά, με ορίζοντα μέχρι το καλοκαίρι, θα χτίσουμε την πολυπόθητη ανοσία στον πληθυσμό», σημείωσε.

«Μετράμε ήδη πολλούς νεκρούς και, όχι, δεν θα κάνω σύγκριση με τις απώλειες άλλων χωρών, ούτε θα θεωρήσω επιτυχία μια στατιστική απεικόνιση. Κάθε ανθρώπινη ζωή είναι ξεχωριστή και μοναδική», τονίζει ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας και καλεί τους πολίτες να τηρούν σχολαστικά τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις