ΕΛΛΑΔΑ

Λινού: Παρέμβαση εισαγγελέα και δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων

Δημοσίευση 30 Νοεμβρίου 2020, 14:00 / Ανανεώθηκε 30 Νοεμβρίου 2020, 14:12
Λινού: Παρέμβαση εισαγγελέα και δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων
Facebook Twitter Whatsapp

Τη δημοσιοποίηση των στοιχείων σχετικά με την επιδημία και την παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε η καθηγήτρια Ιατρικής Αθηνά Λινού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που καταγράφουν την πορεία της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας ζήτησε η επιδημιολόγος, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθηνά Λινού, μετά και τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις περί ύπαρξης διπλής βάσης επιδημιολογικών δεδομένων από τις αρχές, με συνέπεια την μη πλήρη εικόνα της κατάστασης για την επιτροπή επιδημιολόγων.

Μιλώντας «Στο Κόκκινο», η κυρία Λινού δήλωσε πως δεν την εκπλήσσουν τέτοιες αποκαλύψεις, καθώς στη χώρα μας ο καθένας να κρατάει στοιχεία για τον εαυτό του και κάλεσε σε παρέμβαση όχι μόνο του εισαγγελέα για διερεύνηση του θέματος αλλά και σε παρέμβαση των επιτροπών δεοντολογίας, ώστε με διαφάνεια να μπορούν όλοι οι επιστήμονες να έχουνε πρόσβαση στα στοιχεία και να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Για τα περί διαφωνιών εντός της επιτροπής ειδικών που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, η γνωστή καθηγήτρια ιατρικής τόνισε πως μπορούν να βγουν οι ίδιοι οι επιστήμονες - εφόσον διαφωνούν με τις αποφάσεις που λαμβάνονται - και να πούνε τη γνώμη τους ανοιχτά.

Για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ενόψει και των εορτών, η Αθηνά Λινού είναι απόλυτη για το άνοιγμα της αγοράς η οποία θα πρέπει να παραμείνει κλειστή όπως είπε, όπως και η εστίαση, αλλά σαφώς με ενίσχυση και στήριξη των επαγγελματιών που πλήττονται καθώς και των εργαζομένων.

Σε επίπεδο πολιτών θα πρέπει να στηριχθεί το εξ αποστάσεως εμπόριο, ενώ το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, λέει η κυρία Λινού, θα πρέπει να το περιορίσουμε στην «πυρηνική οικογένεια μόνο», κάθε οικογένεια δηλαδή θα πρέπει να αποφασίσει να φιλοξενήσει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, «τον παππού και την γιαγιά».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr