ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία τράπεζας στα Βόρεια Προάστια: Πότε έγινε η κλοπή από τις θυρίδες – Αναζητούν περισσότερα στοιχεία

Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου 2020, 07:00 / Ανανεώθηκε 1 Δεκεμβρίου 2020, 07:07
Ληστεία τράπεζας στα Βόρεια Προάστια: Πότε έγινε η κλοπή από τις θυρίδες – Αναζητούν περισσότερα στοιχεία
Facebook Twitter Whatsapp

Πλέον ερευνάται η συμμετοχή ή η ανοχή των υπαλλήλων της τράπεζας στην όλη υπόθεση, καθώς φαίνεται ότι οι δράστες είχαν άπλετο χρόνο για να δράσουν.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις καταγγελίες για διάρρηξη τεσσάρων θυρίδων που ανήκουν σε μέλη εύπορων οικογενειών της Αθήνας. Η κλοπή φαίνεται πως έγινε σε υποκατάστημα τράπεζας στο Ψυχικό, με τη λεία των κλοπιμαίων να προκαλεί ίλιγγο.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ελληνική Αστυνομία η κλοπή των τεσσάρων θυρίδων πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με το MEGA. Πλέον ερευνάται η συμμετοχή ή η ανοχή των υπαλλήλων της τράπεζας στην όλη υπόθεση, καθώς φαίνεται ότι οι δράστες είχαν άπλετο χρόνο για να δράσουν.

«Θεωρείται αυτονόητο από την Αστυνομία και από εμάς ότι υπήρχε βοήθεια ή ανοχή από “μέσα”» σημείωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, συμπληρώνοντας ότι ο κλοιός για το χρονικό περιθώριο της πράξης, αλλά και των προσώπων έχει στενέψει.

«Είναι αρκετά στενός ο κύκλος των προσώπων που θα πρέπει να ελεγχθούν καθώς μπορούν να βρίσκονται μόνο οι μισθωτές των θυρίδων και οι υπάλληλοι της τράπεζας» συμπλήρωσε. Για το χρονικό όριο της κλοπής, ο κ. Μαρακάκης σημείωσε ότι η τελευταία επίσκεψη της εντολέως του ήταν στις 5 Αυγούστου, ενώ η ίδια αντιλήφθηκε την κλοπή όταν την επισκέφθηκε ξανά στις 13 Νοεμβρίου.

Τέλος, ο δικηγόρος τόνισε πως ήδη έχουν γίνει επαφές με την τράπεζα για το ενδεχόμενο αποζημίωσης, καθώς η πλευρά των μισθωτών σημειώνει πως παραβιάστηκαν οι βασικοί κανόνες ασφαλείας που θα πρέπει να εφαρμόζει η τράπεζα.