ΕΛΛΑΔΑ

Ανατριχιαστικές εικόνες: Ειδικές ζώνες κορωνοϊού και στα νεκροταφεία της Αθήνας

Δημοσίευση 4 Δεκεμβρίου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 4 Δεκεμβρίου 2020, 20:25
Ανατριχιαστικές εικόνες: Ειδικές ζώνες κορωνοϊού και στα νεκροταφεία της Αθήνας
Facebook Twitter Whatsapp

Το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στην Αττική για τις ταφές θυμάτων του κορωνοϊού άρχισε να γίνεται πιεστικό στις αρχές Νοεμβρίου. Το βάθος στα νέα μνήματα θα είναι μεγαλύτερο για λόγους ασφαλείας, ενώ οι εκταφές των νεκρών θα γίνονται 10 χρόνια μετά τον θάνατό τους.

Ανατριχιαστικές εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από νεκροταφεία της Αθήνας, καθώς μετά τη Βόρεια Ελλάδα και στην πρωτεύουσα ετοιμάζονται ειδικές ζώνες κορωνοϊού.

Στο νεκροταφείο της Βούλας, αποφασίστηκε η δημιουργία ζώνη covid. Οι εργασίες συνεχίζονται ώστε μέσα στις επόμενες μέρες σε αυτό το χώρο, πίσω από τον εξωτερικό τοίχο του κοιμητηρίου, να ανοίξουν 25 με 30 μνήματα για τα θύματα της νόσου.

Τα νεκροταφεία της Αττικής έχουν γεμίσει, την ώρα που η μαύρη λίστα των θυμάτων της πανδημίας μεγαλώνει διαρκώς Μέχρι σήμερα στο νεκροταφείο της Βούλας, οι νεκροί από κορωνοϊό θάβονταν σε μια γωνιά του κοιμητηρίου, που όμως ήταν αδύνατον να δώσει οριστική λύση.

Το βάθος στα νέα μνήματα θα είναι μεγαλύτερο για λόγους ασφαλείας, ενώ οι εκταφές των νεκρών θα γίνονται 10 χρόνια μετά τον θάνατό τους.

Το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στην Αττική για τις ταφές θυμάτων του κορωνοϊού άρχισε να γίνεται πιεστικό στις αρχές Νοεμβρίου, όταν παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση του αριθμού των νεκρών.

Στη Θεσσαλονίκη όπου η κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας παραμένει ασφυκτική, οι εργασίες στο νεκροταφείο της Θέρμης συνεχίζονται καθημερινά.

Στα νεκροταφεία της Θέρμης που επισκεφθήκαμε και σε αυτό του Ευόσμου που είχαμε μπει πριν από δύο μέρες, οι ίδιες εικόνες που προκαλούν θλίψη. Όπως και το συμπέρασμα για τα θύματα της νόσου, που είναι αδύνατον να χωρέσουν στα υπόλοιπα νεκροταφεία της πόλης.

Οι εικόνες είναι σκληρές αλλά ενδεικτικές της δραματικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, μετά και το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις