ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα γιατροί και υγειονομικοί του νοσοκομείου Κέρκυρας

Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 7 Δεκεμβρίου 2020, 10:17
Κορωνοϊός: Σε καραντίνα γιατροί και υγειονομικοί του νοσοκομείου Κέρκυρας
Facebook Twitter Whatsapp

Τα πρώτα τεστ βγήκαν αρνητικά, πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους χώρους και όσοι ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα παραμένουν σε καραντίνα.

Σε καραντίνα έχουν τεθεί υγειονομικοί του Νοσοκομείου Κέρκυρας, νοσηλευτές και γιατροί της Παθολογικής και της Καρδιολογικής, μετά τη διαπίστωση κρούσματος κορωνοϊού με το οποίο ήρθαν σε επαφή, αν και ο ασθενής εισήχθη για νοσηλεία στο Νοσοκομείο και κατά την εισαγωγή του, υπεβλήθη σε τεστ covid το οποίο βγήκε αρνητικό.

Στη συνέχεια ωστόσο διαπιστώθηκε πως η σύζυγος του ασθενή, η οποία τον επισκεπτόταν, ήταν θετική στην covid19 και ήδη νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο στη μονάδα λοιμωδών. Η γυναίκα είχε έρθει σε επαφή τόσο με γιατρούς όσο και με νοσηλευτές, ενόσω δεν γνώριζε πως είναι προσβεβλημένη από τον ιό. Όταν επαναλήφθηκε το τεστ στον ασθενή, βγήκε θετικό, αφού φαίνεται πως του τον μετέδωσε η σύζυγός του.

Γιατροί και νοσηλευτές υπεβλήθηκαν σε τεστ covid-19 και βγήκαν αρνητικοί, άλλωστε τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο παραμένουν σε καραντίνα καθώς θα επαναληφθεί το τεστ την προσεχή Τετάρτη. Τεστ έγιναν και στους άλλους ασθενείς που νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο, τα οποία επίσης ήταν αρνητικά ενώ έγιναν και οι απαραίτητες απολυμάνσεις. Τα τεστ θα επαναληφθούν την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις