ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Σπαρακτικό γράμμα σε εντατικολόγο: Χρειάζομαι τον μπαμπάκα μου... Σας παρακαλώ, βάλ' τε τα δυνατά σας

Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 7 Δεκεμβρίου 2020, 12:28
Κορωνοϊός - Σπαρακτικό γράμμα σε εντατικολόγο: Χρειάζομαι τον μπαμπάκα μου... Σας παρακαλώ, βάλ' τε τα δυνατά σας
Facebook Twitter Whatsapp

Πίσω από τον θόρυβο που προκαλούν οι υψηλές ροές του οξυγόνου στους διασωληνωμένους, βρίσκονται οι άνθρωποι που αγωνιούν και προσεύχονται για την πορεία της υγείας τους.

«Είμαστε τρομακτικά λίγοι αλλά δεν θα γίνουμε συνένοχοι στα εγκλήματα», σχολιάζει σε ανάρτησή της στο Facebook η εντατικολόγος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Κατερίνης, Μαρίνα Οικονόμου.

Όπως αποκαλύπτει η ίδια, πίσω από τον θόρυβο που προκαλούν οι υψηλές ροές του οξυγόνου στους διασωληνωμένους, βρίσκονται οι άνθρωποι που αγωνιούν και προσεύχονται για την πορεία της υγείας τους. Οι δικοί τους άνθρωποι. Οι οικογένειές τους.

Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα γράμματα που φθάνουν στα χέρια των υγειονομικών, με συγγενείς που δεν μπορούν να επισκεφθούν τους ασθενείς τους με κορωνοϊό στα νοσοκομεία, να ζητούν από γιατρούς και νοσηλευτές «να βάλετε τα δυνατά σας».

«Σας παρακαλώ, κάντε ό,τι μπορείτε για τον πατέρα μου. Τον χρειαζόμαστε ακόμα...(...) Χρειάζομαι τον μπαμπάκα μου, περιμένω το εγγονάκι του να το δει», αναφέρει ένα από τα γράμματα που δημοσιεύει η Μαρίνα Οικονόμου... 

Ολόκληρη η ανάρτηση: 
Η εφημερία ξεκινά όπως πάντα με φορτισμένες μπαταρίες και καλή διάθεση. Η ΜΕΘ ασφυκτικά γεμάτη, διασωληνωμένοι στο χειρουργείο, ταλαίπωροι ασθενείς στους θαλάμους όπου δεν ακούς τη φωνή σου από το θόρυβο που προκαλούν οι υψηλές ροές του οξυγόνου.

Ο προστατευτικός εξοπλισμός παραμάσχαλα, ένας φορητός αναπνευστήρας στο χέρι και τρεχάλα στο θάλαμο για να «ανοίξουμε ακόμη ένα κρεβάτι «ΜΕΘ». Χαχα.! Να γελάσω με αυτά που λένε στα ΜΜΕ ή να κλάψω με αυτά που συμβαίνουν στην πραγματικότητα;

Η φιλοτιμία και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του εναπομείναντος προσωπικού του νοσοκομείου- χαστούκι στους ευεργετηθέντες καρεκλοκένταυρους. Ναι, είμαστε τρομακτικά λίγοι αλλά δε θα γίνουμε συνένοχοι στα εγκλήματα. Είμαστε κι εμεις θύματα σε αυτό τον πόλεμο ο οποίος, κατά βάθος, πέρα από τον αόρατο εχθρό έχει και ορατούς θύτες.

Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε με ό,τι μπορούμε.
Η μεταμόρφωση κατά τη διάρκεια της κάθε εφημερίας εμφανής, σχεδόν αποκρουστική. Πίσω από τις χαμογελαστές selfie με τα σήματα νίκης κρύβεται κούραση, κρύβεται πόνος σωματικός και ψυχικος, κρύβονται δάκρυα, ενίοτε απελπισία...

Τα γράμματα υποστήριξης και οι ικεσίες των συγγενών για βοήθεια σπρακτικά, τα κουτιά γλυκών με τα ραβασάκια «για να αντέξετε» «καλή δύναμη, είστε ηρωες» καθημερινά, η στήριξη από τον κόσμο συγκινητική.
Να είμαστε καλά.

Κολάζ από συναισθήματα, σκέψεις και εικόνες. Η εφημερία ξεκινά όπως πάντα με φορτισμένες μπαταρίες και καλή διάθεση. Η...

Δημοσιεύτηκε από Μαρίνα Οικονόμου στις Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr