ΕΛΛΑΔΑ

Δραματική η κατάσταση στον «Άγιο Σάββα»: «Ανεξέλεγκτη η διασπορά στο προσωπικό» - Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων

Δημοσίευση 11 Δεκεμβρίου 2020, 07:00 / Ανανεώθηκε 11 Δεκεμβρίου 2020, 07:36
Δραματική η κατάσταση στον «Άγιο Σάββα»: «Ανεξέλεγκτη η διασπορά στο προσωπικό» - Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Κραυγή αγωνίας από τον Κωνσταντίνο Καταραχιά, ο οποίος τόνισε ότι τα μισά τμήματα του ογκολογικού νοσοκομείου παραμένουν κλειστά εξαιτίας της διασποράς του κορωνοϊού.

Τεράστιο πρόβλημα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει το ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», εκεί όπου αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα στο υγειονομικό προσωπικό αλλά και τους νοσηλευόμενους.

Όπως μετέφερε το Open, περίπου το 10%, δηλαδή 80-100 άτομα λείπουν από το νοσοκομείο εξαιτίας του κορωνοϊού, καθώς είτε έχουν κολλήσει, είτε βρίσκονται σε καραντίνα.

«Σήμερα είναι κλειστό επί της ουσίας το νοσοκομείο. Η διασπορά είναι ανεξέλεγκτη στο προσωπικό, πάνω από τα μισά τμήματα, η παθολογική, η χειρουργική, είναι κλειστά», τόνισε ο πρόεδρος εργαζομένων του ογκολογικού νοσοκομείου Αγίου Σάββα, Κωνσταντίνος Καταραχιάς και συνέχισε:

«Αναβάλλονται τα περισσότερα χειρουργεία, είναι κλειστές οι χειρουργικές κλινικές και το μισό ογκολογικό παθολογικό τμήμα. Έχουν νοσήσει και αρκετοί ασθενείς και η διοίκηση αποφάσισε να κάνει ΕΔΕ για τους υγειονομικούς που αρρώστησαν, αλλά μετά τη διαμαρτυρία μας σταμάτησαν».

Ακόμα, ανέφερε πως η διοίκηση έχει διακόψει κάθε κανάλι επικοινωνίας με τους εργαζομένους και έχει απαγορεύσει τη ενημέρωση τους από την επιτροπή λοιμώξεων. «Η αντιμετώπισή τους είναι ότι θα συνεχίσουν τις ΕΔΕ για τους υγειονομικούς», είπε και πρόσθεσε:

«Σύμφωνα με κάποια ανεπίσημα στοιχεία, Δευτέρα και Τρίτη εντοπίστηκαν 33 θετικά κρούσματα υγειονομικών, μαθαίνουμε καθημερινά ότι πολλοί εργαζόμενοι είναι θετικοί και το πρόβλημα είναι η ιχνηλάτηση έχει εξαφανιστεί». 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις