ΕΛΛΑΔΑ

Πρύτανης Δημόπουλος: Άτομα με οξείες αλλεργίες να μην εμβολιαστούν - Ποια είναι η σύσταση για εγκύους και άτομα κάτω των 16 ετών

Δημοσίευση 11 Δεκεμβρίου 2020, 08:00 / Ανανεώθηκε 11 Δεκεμβρίου 2020, 08:41
Πρύτανης Δημόπουλος: Άτομα με οξείες αλλεργίες να μην εμβολιαστούν - Ποια είναι η σύσταση για εγκύους και άτομα κάτω των 16 ετών
Facebook Twitter Whatsapp

Αναφερόμενος στις εκκλησίες και το αίτημα αρκετών ιεραρχών να ανοίξουν οι ναοί, ο κ. Δημόπουλος είπε: «Νομίζω η Ιερά Σύνοδος έχει πάρει κάποιες αποφάσεις σε συνεργασία με την πολιτεία και δεν βλέπω ότι αυτά θα πρέπει να τροποποιηθούν».

Στους πολίτες που εκφράζουν επιφυλάξεις για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, επισημαίνοντας ότι «ειδική επιτροπή εμπειρογνωμώνων αλλεργιολόγων στο Ηνωμένο Βασίλειο εισηγήθηκε ότι άτομα τα οποία παρουσιάζουν οξείες αλλεργικές αντιδράσεις σε άλλα εμβόλια, σε φάρμακα ή σε τροφές προς το παρόν να μην εμβολιαστούν».

Οπως είπε αναφορικά με το εμβόλιο της Pfizer, η επιτροπή δεν συστήνει μαζικό εμβολιασμό στα άτομα κάτω των 16 ετών, τις εγκύους και τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα.

«Ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός. Σεβόμαστε όλες της απόψεις, τις αντιλήψεις και τις επιφυλάξεις. Θεωρώ ότι όταν θα αρχίσει η διαδικασία του εμβολιασμού, σιγά-σιγά το κλίμα αυτό θα μεταστραφεί», πρόσθεσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε πιθανές ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες που θα προκύψουν, ούτως ώστε «να έχουμε όλα τα δεδομένα στη διάθεσή μας και ο καθένας μας σταδιακά να παίρνει την απόφασή του σχετικά με το θέμα».

Για την πορεία της πανδημίας, τόνισε: «Έχουμε κάποια δεδομένα τα οποία είναι ενθαρρυντικά. Εδώ κι αρκετές ημέρες έχει σταματήσει η επιθετική αύξηση και τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μία μικρή, αλλά υπαρκτή μείωση των κρουσμάτων, με ανησυχητικά βέβαια φαινόμενα στη Δυτική Αττική και σε περιοχές της Ελλάδος, όπως η Λάρισα, η Ημαθία και η Πιερία. Από την άλλη, έχουμε την προοπτική του εμβολίου. Πριν από λίγες ώρες η επιτροπή του FDA εισηγήθηκε την έγκριση ου εμβολίου της Pfizer».

«Όπου δημιουργήθηκε συγχρωτισμός, βλέπουμε τις επιπτώσεις», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις εκκλησίες και το αίτημα αρκετών ιεραρχών να ανοίξουν οι ναοί, είπε: «Νομίζω η Ιερά Σύνοδος έχει πάρει κάποιες αποφάσεις σε συνεργασία με την πολιτεία και δεν βλέπω ότι αυτά θα πρέπει να τροποποιηθούν, ιδιαίτερα τις επόμενες μέρες που έχουμε τις γιορτές, με τα χαρακτηριστικά της πανδημίας που έχουμε σήμερα, όπου με το ζόρι υπάρχει μια μικρή μείωση των κρουσμάτων, με την πίεση του ΕΣΥ και με την προοπτική του εμβολίου».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr