ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown – Εκκλησίες – Ιερώνυμος: «Θα είχαμε νωρίτερα λύση αν δεν υπήρχαν ορισμένοι που κολλάνε και μεγαλοποιούν»

Δημοσίευση 16 Δεκεμβρίου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 16 Δεκεμβρίου 2020, 19:43
Lockdown – Εκκλησίες – Ιερώνυμος: «Θα είχαμε νωρίτερα λύση αν δεν υπήρχαν ορισμένοι που κολλάνε και μεγαλοποιούν»
Photo: intime
Facebook Twitter Whatsapp

«Ευτυχώς ο Πρωθυπουργός είχε κατανόηση και με την προσπάθεια μας, και την ενότητα όλων μας, βρέθηκε λύση που φέρνει τη γαλήνη», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βρέθηκε λύση που φέρνει τη γαλήνη, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφερόμενος στα κυβερνητικά περιοριστικά μέτρα στις εκκλησίες κατά την εορταστική περίοδο, ερωτηθείς από το πρακτορείο ορθοδοξία εάν βρέθηκε η «χρυσή τομή». Ωστόσο, ο κ. Ιερώνυμος άφησε αιχμές για ανθρώπους που προκάλεσαν αναίτιες τριβές και καθυστέρησαν την επίλυση του ζητήματος. 

«Θα είχε λυθεί το θέμα πολύ πιο μπροστά, αν δεν υπήρχαν άνθρωποι που κολλάνε σε μερικά πράγματα τα οποία και μεγαλοποιούν. Ευτυχώς ο Πρωθυπουργός είχε κατανόηση και με την προσπάθεια μας, και την ενότητα όλων μας, βρέθηκε λύση που φέρνει τη γαλήνη. Θα συμμετάσχουμε όλοι στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις με πολλή προσοχή, και κυρίως με εφαρμογή των μέτρων όπως λένε οι επιστήμονες, ώστε να περάσει και αυτή η δυσκολία και ελπίζουμε ότι μπαίνουμε σε έναν καινούργιο χρόνο που δεν θα έχουμε τόσα προβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος

Με περισσότερους πιστούς τελικά οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα

Το πράσινο φως για περισσότερα άτομα από ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί έδωσε η κυβέρνηση στις εκκλησίες που ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους στους πιστούς με μάσκες και αποστάσεις για τις μεγάλες γιορτές των Χριστουγέννων. 

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση αυξάνει τον επιτρεπόμενο αριθμό πιστών από 9 σε 25 άτομα στους ενοριακούς ναούς και 50 στους μητροπολιτικούς με ελάχιστη αναλογία ένας πιστός ανά 15 τ.μ.

Λειτουργίες θα τελεσθούν ανήμερα Χριστουγέννων και Θεοφανείων, αλλά και την Πρωτοχρονιά. Ο αγιασμός επιτρέπεται μόνο στο εσωτερικό των ναών.

Με ικανοποίηση δέχθηκαν την απόφαση της κυβέρνησης οι ιεράρχες στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που συνήλθε μέσω τηλεδιάσκεψης ενώ ανακοίνωσαν ότι ανοίγουν οι ναοί από αύριο και για ατομική προσευχή.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις