ΕΛΛΑΔΑ

Ικανοποίηση για τα άρθρα που αφορούν άτομα με προβλήματα όρασης - Τι λένε στον Alpha 98,9

Δημοσίευση 18 Δεκεμβρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 18 Δεκεμβρίου 2020, 11:36
Ικανοποίηση για τα άρθρα που αφορούν άτομα με προβλήματα όρασης - Τι λένε στον Alpha 98,9
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς, δικηγορός, εκ γενετής τυφλός, εξέφρασε την ικανοποίησή του που επιτέλους εισακούστηκαν.

Πάγια αιτήματα των ατόμων με προβλήματα όρασης ικανοποιήθηκαν, με διατάξεις σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς, δικηγορός, εκ γενετής τυφλός, εξέφρασε την ικανοποίησή του που επιτέλους εισακούστηκαν, κάτι στο οποίο συνέβαλε και η εκπομπή «Ραντάρ» με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο, στον Alpha 98,9, αναδεικνύοντας επανειλημμένως τα αιτήματα. 

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 52 ορίζεται η ένταξη τυφλών με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% σε ισχύουσες απαλλακτικές διατάξεις για αναπήρους (Τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 16 του v. 1798/1988) και με το άρθρο 53, η υπαγωγή ειδών για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία όρασης στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6% (Τροποποίηση του Κεφαλαίου Α του Παραρτήματος ΙΙΙ του ν.2859/2000).

«Ήταν πάγια αιτήματα και τα δύο», σχολίασε ο κ. Αυγουλάς, τονίζοντας πως «Είναι αυτονόητο που διορθώθηκαν» αυτές οι αδικίες.

«Αν δεν μας θυμάστε μια φορά τον χρόνο, προφανώς θα έχουμε τέτοιες επιτυχίες, και είστε από τους λίγους», είπε ο δικηγόρος, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους-παρουσιαστές της εκπομπής.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr