ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Νοσηλεύτρια απαντά στους συνωμοσιολόγους για το «εμβόλιο - φυσιολογικό ορό»

Δημοσίευση 28 Δεκεμβρίου 2020, 08:00 / Ανανεώθηκε 28 Δεκεμβρίου 2020, 08:59
Κορωνοϊός: Νοσηλεύτρια απαντά στους συνωμοσιολόγους για το «εμβόλιο - φυσιολογικό ορό»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Τι είπε για το φιαλίδιο που εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού του Κυριάκου Μητσοτάκη και... ξεσήκωσε τους συνομωσιολόγους.

Η επιχείρηση «Ελευθερία» ξεκίνησε την Κυριακή το πρωί στη χώρα μας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Σωτήρη Τσιόδρα να είναι από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν.

Τα σχόλια ήταν ποικίλα για τη διαδικασία, ενώ ένα φιαλίδιο φυσιολογικού ορού ήταν το... βούτυρο  στο ψωμί των συνωμοσιολόγων να ξεκινήσουν πάλι τις θεωρίες, ότι δηλαδή δεν πρόκειται για φάρμακο που χορηγείται στον πρωθυπουργό αλλά φυσιολογικός ορός.

Τα πράγματα έβαλε στη θέση τους η Ελένη Πέτρακα, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ) και μέλος του Ινστιτούτου Υγείας (ΙΝΕΠΥ), απαντά σε όλα αυτά, με μια ανάρτησή της στο Facebook.

«"Έκανε ο πρωθυπουργός αντί για εμβόλιο φυσιολογικό ορό" λένε αυτοί ορμώμενοι από τη φωτογραφία που η Νοσηλεύτρια κάνει αναρρόφηση από μια αμπούλα φυσιολογικού όρου με σύριγγα. True story: Πολλά φάρμακα για να διαλυθούν και να αναμειχθούν πρέπει να προστεθεί στο φιαλίδιο διαλύτης ή αλλιώς φυσιολογικός όρος», γράφει μεταξύ άλλων η νοσηλεύτρια.

Αναλυτικά, η ανάρτησή της:

«Διαβάζω και δε ξέρω πραγματικά από που να το ξεκινήσω....

"Έκανε ο πρωθυπουργός αντί για εμβόλιο φυσιολογικό ορο" λένε αυτοί ορμώμενοι από τη φωτογραφία που η Νοσηλεύτρια κάνει αναρρόφηση από μια αμπούλα φυσιολογικού όρου με σύριγγα.
True story: Πολλά φάρμακα για να διαλυθούν και να αναμειχθούν πρέπει να προστεθεί στο φιαλίδιο διαλύτης ή αλλιώς φυσιολογικός όρος.

Η τελική αναρρόφηση των ml είναι το αραιωμένο φάρμακο που θα γίνει υποδόρια ή ενδομυϊκά στους εμβολιαζοντες ανάλογα με τις οδηγίες των φαρμάκων. Στο βίντεο υπάρχει περιγραφή της δοσολογίας και πληροφόρηση πόσες δόσεις βγάζει το φιαλίδιο για πόσους ανθρώπους δλδ.

Ο Πρωθυπουργός έκανε το εμβόλιο.

Η δημοκρατία μας όμως επιτρέπει σε όλους ελεύθερη βούληση.

Ας ενημερωθούμε σωστά από τον οικογενειακό γιατρό μας. Τελικά πολλές φορές και η εικόνα για άλλους είναι 1000 λέξεις και για άλλους μια οφθαλμαπάτη.

Στην προκειμένη περίπτωση όσοι δεν γνωρίζετε τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να έχετε μαύρα μεσάνυχτα».

Διαβάζω και δε ξέρω πραγματικά από που να το ξεκινήσω.... "Έκανε ο πρωθυπουργός αντί για εμβόλιο φυσιολογικό ορο " λένε...

Posted by Eleni Petraka on Sunday, December 27, 2020

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις