ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Τι δηλώνει η πρώτη νοσηλεύτρια που εμβολιάστηκε: «Νιώθουμε ανάταση και αισιοδοξούμε»

Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου 2020, 07:00 / Ανανεώθηκε 29 Δεκεμβρίου 2020, 07:49
Κορωνοϊός - Τι δηλώνει η πρώτη νοσηλεύτρια που εμβολιάστηκε: «Νιώθουμε ανάταση και αισιοδοξούμε»
Facebook Twitter Whatsapp

Η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» αναμένεται να κάνει τη δεύτερη δόση στις 16 Ιανουαρίου.

Ο πρώτος εμβολιασμός στην Ελλάδα με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έγινε στις 27 Δεκεμβρίου. Η πρώτη που εμβολιάστηκε είναι η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». H ίδια μίλησε στο Star και τη Μάρα Ζαχαρέα και όπως είπε, ένα 24ωρο μετά τον εμβολιασμό δεν έχει καμία παρενέργεια.

Περιγράφοντας τη διαδικασία του εμβολιασμού, ανέφερε ότι κρατά περίπου 15 λεπτά. Από τη στιγμή που φτάνει κάποιος στο εμβολιαστικό κέντρο, θα λαμβάνεται το ιστορικό από τον γιατρό, θα γίνεται ο εμβολιασμός και για λίγα λεπτά θα παραμένει στον χώρο μήπως υπάρξει κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια. 

Η κ. Καμπισιούλη αναμένεται να κάνει τη δεύτερη δόση στις 16 Ιανουαρίου. «Μέχρι να αποκτήσει ανοσία μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχουμε ακόμη πολύ δρόμο», πρόσθεσε και σημείωσε ότι ακόμη κι αν κάνουμε το εμβόλιο θα πρέπει να προσέχουμε γιατί δεν θα έχουν όλοι θωρακιστεί. 

«Όλους αυτούς τους 10 μήνες ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την Covid 19, παραμερίζοντας φόβους και αγωνίες καθώς είμαστε στην πρώτη γραμμή. Τώρα με το εμβόλιο νιώθουμε μια ανάταση και αισιοδοξούμε ότι θα μπορέσουμε να γυρίσουμε στην καθημερινότητά μας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις