ΕΛΛΑΔΑ

ΑΔΕΔΥ κατά Πορτοσάλτε και Τζήμερου: Ο «λαγός» και η αγωγή

Δημοσίευση 30 Δεκεμβρίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 30 Δεκεμβρίου 2020, 13:00
ΑΔΕΔΥ κατά Πορτοσάλτε και Τζήμερου: Ο «λαγός» και η αγωγή
Facebook Twitter Whatsapp

Το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο του δημόσιου τομέα εξέδωσε ανακοινώσεις κατά του Θάνου Τζήμερου και του Άρη Πορτοσάλτε.

Ανακοινώσεις κατά του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε και του Θάνου Τζήμερου, εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ.

Με αφορμή την πρόταση του Άρη Πορτοσάλτε να περικοπεί το 10% του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να βρεθούν τα χρήματα για να δοθεί το δώρο Χριστουγέννων στους υγειονομικούς, η ΑΔΕΔΥ μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει τον δημοσιογράφο «λαγό της κυβέρνησης» και τον καλεί «να στηρίξει τα αιτήματά μας -μέσα από το σταθμό του, όπου μιλά μόνος του και χωρίς εκπροσώπους των εργαζομένων- για αύξηση των δαπανών για την Υγεία, την Παιδεία, για ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, για χορήγηση δώρου Χριστουγέννων κ.λπ. Τον καλούμε, επίσης, στο πλαίσιο της αξίας που έχουν οι συμβολικές κινήσεις για την κοινωνία μας, να περικόψει αυτοβούλως τις δικές του, υψηλότατες να υποθέσουμε, αποδοχές υπέρ του ΕΣΥ και των υγειονομικών».

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για τον Πορτοσάλτε: 

«Την περικοπή των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά 10% πρότεινε στην Κυβέρνηση στη χθεσινή (28/12/2020) πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε, προκειμένου να δοθεί δώρο Χριστουγέννων στους υγειονομικούς, αυτό που η Κυβέρνηση, τελικά, δεν έδωσε, παρά τα όσα διέρρεε το τελευταίο διάστημα.

Λειτουργώντας στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έχει, όντως, μειώσει τους μισθούς στον Ιδιωτικό Τομέα και για να κλείσει το «χάσμα» πρότεινε, ο κ. Πορτοσάλτε, όχι την αύξηση των μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα, αλλά την περικοπή των μισθών στον Δημόσιο Τομέα!!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πληροφορεί τον κ. Πορτοσάλτε και όσους έχουν αντίστοιχες προτάσεις ότι ο Δημόσιος Τομέας τον οποίο απαξίωνε/αν όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι αυτός που κράτησε και κρατά τη χώρα όρθια στην περίοδο της πρωτόγνωρης πανδημίας:

Οι υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή της μάχης δίνουν, κυριολεκτικά, και τη ζωή τους για να προστατεύσουν τη Δημόσια Υγεία, παρά τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη προσωπικού.
Οι εκπαιδευτικοί κρατούν ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω της τηλεδιάσκεψης, χωρίς καμιά επιμόρφωση και με δικά τους μέσα, στη συντριπτική πλειοψηφία.
Οι υπάλληλοι των Δήμων εργάζονται νυχθημερόν για να εξυπηρετούν τους πολίτες και να κρατούν τις πόλεις καθαρές.
Οι υπάλληλοι των Υπουργείων και όλων των φορέων του Δημοσίου είναι καθημερινά στο πόστο τους, προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας.
Αντί, λοιπόν, ο κ. Πορτοσάλτε να λειτουργεί ως «λαγός» της Κυβέρνησης και να προτείνει περικοπές για τους εργαζόμενους του Δημοσίου τον καλούμε να στηρίξει τα αιτήματά μας -μέσα από το σταθμό του, όπου μιλά μόνος του και χωρίς εκπροσώπους των εργαζομένων- για αύξηση των δαπανών για την Υγεία, την Παιδεία, για ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, για χορήγηση δώρου Χριστουγέννων κλπ.

Τον καλούμε, επίσης, στο πλαίσιο της αξίας που έχουν οι συμβολικές κινήσεις για την κοινωνία μας, να περικόψει αυτοβούλως τις δικές του, υψηλότατες να υποθέσουμε, αποδοχές υπέρ του ΕΣΥ και των υγειονομικών».

Αγωγή κατά Τζήμερου

Την ίδια στιγμή η ΑΔΕΔΥ, έπειτα από ομόφωνη απόφασή της, υπέβαλε αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά του Θάνου Τζήμερου, με αφορμή «υβριστική και συκοφαντική» ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook (που περιείχε χυδαιότητες περί «αληταριού» και «κηφήνων εργατοπατέρων»). Η ΑΔΕΔΥ ζητά από τον Θ. Τζήμερο να αφαιρέσει την προσβλητική ανάρτηση, να δημοσιεύσει κείμενο που να αποκαθιστά το κύρος και την αξιοπιστία της ΑΔΕΔΥ, αλλά και χρηματική ικανοποίηση ύψους 40.000 ευρώ προς τη συνδικαλιστική οργάνωση και 90.000 ευρώ συνολικά προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Το ποσό, ενημερώνει η ΑΔΕΔΥ, θα διατεθεί προς ενίσχυση των ΜΕΘ. Η υπόθεση εκδικάζεται στις 11/2/2021. Πριν από την αγωγή της, η ΑΔΕΔΥ ζήτησε μέσω εξώδικου από τον Θ. Τζήμερο να αφαιρέσει την ανάρτησή του, αλλά ο ίδιος ανάρτησε την εξώδικη δήλωση «διακωμωδώντας την με ειρωνικό τρόπο και επιδεικνύοντας για μία ακόμα φορά καταφρόνηση προς την ίδια την ΑΔΕΔΥ και το συνδικαλιστικό κίνημα εν γένει».

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για τον Τζήμερο:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά την υβριστική και συκοφαντική ανάρτηση του κ. Θάνου Τζήμερου στον προσωπικό του λογαριασμό στο FACEBOOK την 26.11.2020, με ομόφωνη απόφασή της, υπέβαλε σήμερα αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικάζεται στις 11.2.2021, ζητώντας την αφαίρεση της προσβλητικής ανάρτησης, την δημοσίευση κειμένου αποκαταστατικού του κύρους και της αξιοπιστίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και χρηματική ικανοποίηση ύψους 40.000€ προς την ίδια τη συνδικαλιστική οργάνωση και 90.000€ συνολικώς προς τα μέλη της Εκτελεστικής της Επιτροπής. Το επιδικαζόμενο από το Δικαστήριο ποσό θα διατεθεί προς ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο πλαίσιο της αλληλέγγυας προσπάθειας και του αγώνα όλων μας κατά της πανδημίας.

Η προσφυγή στη δικαιοσύνη κρίθηκε επιβεβλημένη μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να αφαιρεθεί εκουσίως η ανάρτηση από τον κ. Τζήμερο, μέσω εξώδικης οχλήσεως που του εστάλη, την οποία και ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την 14.12.2020 διακωμωδώντας την με ειρωνικό τρόπο και επιδεικνύοντας για μία ακόμη φορά καταφρόνηση προς την ίδια την ΑΔΕΔΥ και το συνδικαλιστικό κίνημα εν γένει.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr