ΕΛΛΑΔΑ

Ο Βασιλακόπουλος προειδοποιεί: Τα κρούσματα μετά τις γιορτές θα είναι αυξημένα

Δημοσίευση 31 Δεκεμβρίου 2020, 09:00 / Ανανεώθηκε 31 Δεκεμβρίου 2020, 09:00
Ο Βασιλακόπουλος προειδοποιεί: Τα κρούσματα μετά τις γιορτές θα είναι αυξημένα
Facebook Twitter Whatsapp

Μεγάλη ανησυχία για τα ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και την πορεία της πανδημίας. Τι λέει ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Την έντονη ανησυχία του για τις συγκεντρώσεις πολιτών σε σπίτια για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως «η κινητικότητα οδηγεί σε μικρή ή μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού».

«Το πόσο μεγάλη θα είναι εξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθούμε κατά τη διάρκεια της  κινητικότητας» υπογράμμισε ο κ. Βασιλακόπουλος, ενώ συμπλήρωσε πως τα κρούσματα μετά τις γιορτές θα είναι αυξημένα, φέρνοντας το παράδειγμα της Βρετανίας και των αποτελεσμάτων που είχε ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα.

Παράλληλα, ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε πως έχει βοηθήσει πως το κρύο στη χώρα μας δεν είναι αρκετά τσουχτερό ακόμα. «Όμως Ιανουάριος και Φεβρουάριος είναι οι μήνες του χειμώνα που όλες οι ιώσεις γίνονται πιο μεταδοτικές, οπότε τότε θα έχουμε δύο αντιπάλους: το αποτύπωμα της χαλαρότητας των γιορτών και το κρύο. Αν ανοίξουμε και ταυτόχρονα δραστηριότητες όπως τα σχολεία ή το λιανεμπόριο, τότε δεν θα ξέρουμε που θα πρέπει να αποδώσουμε την αύξηση που θα έχουμε μετά» πρόσθεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ.

Μιλώντας για τα κορωνο-πάρτι και τις συγκεντρώσεις του ρεβεγιόν, ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε πως «η συγκέντρωση είναι μέχρι 9 άτομα για να μπορεί να περιλαμβάνει δύο οικογένειες ή ανθρώπους από δύο σπίτια. Αν είναι 9 άνθρωποι από 9 διαφορετικά σπίτια, τότε το πράγμα αλλάζει».

«Όλοι πρέπει να δείχνουμε το καλό παράδειγμα, ώστε να έρθουν τα επόμενα Χριστούγεννα που θα είναι πολύ καλύτερα» συμπλήρωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις