ΕΛΛΑΔΑ

Καθηγητής Πνευμονολογίας: Πότε θα αποκτήσουμε ανοσία στον κορωνοϊό στην Ελλάδα – Στις 20 Ιανουαρίου να ανοίξουν τα σχολεία

Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου 2021, 10:00 / Ανανεώθηκε 2 Ιανουαρίου 2021, 10:23
Καθηγητής Πνευμονολογίας: Πότε θα αποκτήσουμε ανοσία στον κορωνοϊό στην Ελλάδα – Στις 20 Ιανουαρίου να ανοίξουν τα σχολεία
Facebook Twitter Whatsapp

 Τι ανέφερε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος για λιανεμπόριο, σχολεία και το Πάσχα.

Την άποψη πως η Ελλάδα θα πετύχει τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης έναντι του κορωνοϊού κάποια στιγμή το καλοκαίρι διατύπωσε μιλώντας στο Open ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος .

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων και του λιανεμπορίου.

«Ο εφιάλτης έχει σκαλοπάτια μέχρι να τελειώσει. Μέχρι την άνοιξη θα δέχεται πίεση το ΕΣΥ» είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε: «Συνολική ανοσία θα την πετύχουμε κάπου μέσα στο καλοκαίρι» κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το Πάσχα η πίεση θα είναι μικρότερη».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «ο ιός ακολουθεί στην μεταδοτικότητά του τον καιρό. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε αρκετά υψηλό ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού», ενώ αναφορικά με το εμβόλιο ξεκαθάρισε ότι η στρατηγική απόφαση που έλαβε η Μεγάλη Βρετανία για τον εμβολιασμό και με το σκεύασμα της AstraZeneca είναι πολύ ελπιδοφόρα.

Ο κ. Βασιλακόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα πρέπει να βιαστούμε να πάμε σε άνοιγμα σχολείων 8 ή 11 Γενάρη, αλλά «να ανοίξουν γύρω στις 20 του μήνα, που θα έχουμε πλήρη εικόνα του τι κάναμε τις γιορτές. Με ανησυχεί, ωστόσο, η εικόνα της Αττικής» κατέληξε ο καθηγητής.

Υπενθυμίζεται πως για το ζήτημα των σχολείων τοποθετήθηκε και η Αθηνά Λινού. «Πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία κι όχι με ενιαία τακτική. Θα πρέπει να ανοίξουν όσα έχουν λίγα παιδιά, όσα βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο» είπε η κα Λινού.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις