ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος στον Alpha 98,9: Ο εμβολιασμός δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτόν τον ρυθμό

Δημοσίευση 4 Ιανουαρίου 2021, 10:00 / Ανανεώθηκε 4 Ιανουαρίου 2021, 11:15
Βασιλακόπουλος στον Alpha 98,9: Ο εμβολιασμός δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτόν τον ρυθμό
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν θα έχουμε πετύχει την ανοσία μέχρι αρχές του καλοκαιριού. Το καλό σενάριο είναι αυτό να έχει επιτευχθεί τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Το θέμα του εμβολιασμού δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτόν τον ρυθμό, η κυβέρνηση είπε ότι θα αυξηθεί αυτός ο ρυθμός, δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «δεν θα έχουμε πετύχει την ανοσία μέχρι αρχές του καλοκαιριού. Το καλό σενάριο είναι αυτό να έχει επιτευχθεί τον Σεπτέμβριο», επισημαίνοντας ότι μέχρι τότε ένα ποσοστό ανοσίας θα έχει αυξηθεί από τη φυσική νόσο.

Υπογράμμισε ότι η ΕΕ έχει κάνει επιλογές που μας δεσμεύουν ως χώρα, έχει κάνει συμφωνίες με τις φαρμακευτικές που παράγουν τα εμβόλια.

«Ακόμη δεν έχει αναπτυχθεί ο εμβολιασμός στα 1.000 εμβολιαστικά κέντρα. Αυτή τη στιγμή γίνεται ο εμβολιασμός των υγειονομικών σε κάποια νοσοκομεία», πρόσθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος.
Επισήμανε ότι η ΕΕ καθυστέρησε τη συμφωνία με την Pfizer και τόνισε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει 200 εκατ. δόσεις για όλη την ΕΕ μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Τόνισε ότι «δεν εχουμε την τεχνολογική δυνατότητα, ούτε τις υποδομές να φτιάξουμε εμείς εμβόλιο».
Εκτίμησε ότι μέχρι τον Μάιο θα έχουμε εμβολιάσει τους υγειονομικούς, τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, οπότε θα έχει αρθεί η πίεση στο ΕΣΥ.

«Για να εμβολιάσουμε το 70 % του πληθυσμού θα πάμε γυρω στον Σεπτέμβριο, έχοντας βάλει στο παιχνίδι και το εμβόλιο της Moderna», είπε.

Υπογράμμισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται συνολικά 900 εκατ. εμβόλια και μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει 200 εκατ. της Pfizer, 300 εκατ. της AstraZeneca και 100 εκατ. της Moderna και «η ελπίδα είναι ότι θα πάρει έγκριση και κάποια άλλη εταιρεία. Τα 900 εκατ. δόσεις που χρειάζεται η ΕΕ για να καλυφθεί, θα εξασφαλιστούν από 3-4 εταιρείες».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις