ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος - Υπόθεση κατασκοπείας: Οι συνομιλίες, οι φωτογραφίες και τα μηνύματα που βρέθηκαν στα τουρκικά κινητά των πρακτόρων

Δημοσίευση 13 Ιανουαρίου 2021, 10:00 / Ανανεώθηκε 13 Ιανουαρίου 2021, 10:35
Ρόδος - Υπόθεση κατασκοπείας: Οι συνομιλίες, οι φωτογραφίες και τα μηνύματα που βρέθηκαν στα τουρκικά κινητά των πρακτόρων
Facebook Twitter Whatsapp

Πλούσια είναι τα ευρήματα από τα κινητά τηλέφωνα του γραμματέα του τουρκικού προξενείου και του μάγειρα που κατηγορούνται για κατασκοπεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πλήθος σημαντικών ευρημάτων εντοπίστηκαν στα κινητά τηλέφωνα του γραμματέα του τουρκικού προξενείου και του μάγειρα που κατηγορούνται για κατασκοπεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας κατόρθωσε να ανακτήσει από τα δύο κινητά που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι ακόμη και σβησμένα αρχεία κι άλλα που ευρίσκοντο σε φυσική μορφή αλλά και διαγραμμένα σε cloud όγκου δεκάδων Gigabyte.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η πλήρης έκθεση των ανακτηθέντων από τα δύο κινητά τηλέφωνα δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί αρμοδίως καθώς απαιτείται usb stick χωρητικότητας τουλάχιστον 32 GB! Πρόκειται για αρχεία ήχου, εικόνας, βίντεο αλλά και μηνυμάτων!

H υπηρεσία της ΕΛΑΣ διαβίβασε ωστόσο στις αρχές με κατεπείγοντα χαρακτήρα μια πρώτη έκθεση επισκόπησης των συγκεκριμένων στοιχείων στην οποία αναφέρεται μόνο δειγματοληπτικά σε ορισμένα από τα όσα συγκέντρωσε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά τους ισχυρισμούς που ανέπτυξαν απολογούμενοι οι δύο κατηγορούμενοι για τις μεταξύ τους συνομιλίες στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ διαπιστώθηκε ότι στο διάστημα που έδρασαν από κοινού είχαν πραγματοποιήσει 61 κλήσεις μεταξύ τους!

Επιπλέον, βρέθηκαν φωτογραφίες τις οποίες αντήλλαξαν στο κινητό του γραμματέα του προξενείου αλλά και μια σειρά από μηνύματα μέσω του WhatsApp στα Τούρκικα.

Εν τω μεταξύ, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου έχει επιστραφεί η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος των κατηγορούμενων για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών πολιτείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ενιαίο σκοπό, χρήση για διαβίβαση του κρατικού απορρήτου σε άλλον με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους, προκειμένου να υποβληθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου η πρόταση μετά την αίτηση του 35χρονου γραμματέα του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο, για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr