ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Εμβόλια – Ιερά Σύνοδος: «Δεν απαιτούν τη χρήση καλλιεργειών εμβρυϊκών κυττάρων»

Δημοσίευση 13 Ιανουαρίου 2021, 16:00 / Ανανεώθηκε 13 Ιανουαρίου 2021, 16:00
Κορωνοϊός – Εμβόλια – Ιερά Σύνοδος: «Δεν απαιτούν τη χρήση καλλιεργειών εμβρυϊκών κυττάρων»
Facebook Twitter Whatsapp

Η Ιερά Σύνοδος αναφέρει ότι «παρακολουθεί στενά το ζήτημα των εμβολιασμών και παίρνει θέση για τις θεωρίες περί χρήσης καλλιεργειών εμβρυϊκών κυττάρων για την παραγωγή των εμβολίων.

Στο ζήτημα των εμβολίων και τις θεωρίες περί χρήσης καλλιεργειών εμβρυϊκών κυττάρων για την παραγωγή τους αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος.

Η Σύνοδος αναφέρει ότι «παρακολουθεί στενά το ζήτημα των εμβολιασμών, μέσω της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής, η οποία με συνεχείς αναφορές της ενημερώνει το Συνοδικό Σώμα για όλες τις εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε ότι, κατόπιν γενομένης έρευνας, τα εμβόλια κατά του covid-19 που επί του παρόντος χρησιμοποιούνται στην Πατρίδα μας, δεν απαιτούν την χρήση καλλιεργειών εμβρυϊκών κυττάρων για την παραγωγή τους».

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «με αφορμή την ανωτέρω ενημέρωση η Ιερά Σύνοδος επαναλαμβάνει, ιδίως προς όσα από τα μέλη Της παρουσιάζουν μία ιδιαίτερη ευαισθησία στα σενάρια απειλής και κινδύνων, στηριζόμενα μονομερώς και ανεξέλεγκτα είτε σε διογκωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες κυρίως από το διαδίκτυο, είτε διακατέχονται από διάφορες προκαταλήψεις, ότι η επιλογή του εμβολιασμού δεν είναι ζήτημα τόσο θεολογικό ή εκκλησιαστικό, αλλά κυρίως ιατρικό-επιστημονικό και αποτελεί ελεύθερη προσωπική επιλογή του κάθε ανθρώπου σε επικοινωνία με τον ιατρό του, χωρίς ο εμβολιασμός να συνιστά έκπτωση από την ορθή Πίστη και ζωή. Άλλωστε, ήδη ένας εκ των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος εμβολιάστηκε, εκπροσωπώντας και τον μη δυνάμενο για ιατρικούς λόγους να εμβολιαστεί Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr