ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόροι Μπεκατώρου: Θα πραγματοποιήσουμε σειρά διαβημάτων προς τις αρμόδιες αρχές

Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2021, 19:00 / Ανανεώθηκε 17 Ιανουαρίου 2021, 19:15
Δικηγόροι Μπεκατώρου: Θα πραγματοποιήσουμε σειρά διαβημάτων προς τις αρμόδιες αρχές
Facebook Twitter Whatsapp

Η υπόθεση της Σοφίας φωτίζει έναν κόσμο αθέατο, γνωστό σε πολλούς και συγκαλυπτόμενο, που λειτουργεί στον αντίποδα του αθλητικού πνεύματος, εκμεταλλεύεται και καταστρέφει νέους ανθρώπους και αθλητές, από θέση δύναμης κι εξουσίας, αναφέρουν σε ανακοίνωσή του οι δικηγόροι της ολυμπιονίκη.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι δικηγόροι της Σοφίας Μπεκατώρου εκθειάζουν τη κίνηση της Ολυμπιονίκη να μιλήσει δημόσια για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας, που αναγκάστηκε σε παραίτηση χθες και προμηνύουν εξελίξεις στην υπόθεσή της, με μια σειρά από διαβήματα που θα καταθέσουν προς τις αρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Νίκο Κωνσταντόπουλου και την Ελλη Ρούσσου, που αναφέρουν αρχικά: «Αναλάβαμε με αίσθημα ευθύνης την εκπροσώπηση της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου στα βήματα που θα ακολουθήσουν τη θαρραλέα, δημόσια καταγγελία της για τον βιασμό που υπέστη ως νεαρή αθλήτρια από παράγοντα του αθλητισμού», ενώ προσθέτουν: «Η υπόθεση της Σοφίας φωτίζει έναν κόσμο αθέατο, γνωστό σε πολλούς και συγκαλυπτόμενο», ενώ καταλήγουν πως «από αύριο θα πραγματοποιήσουμε σειρά διαβημάτων προς τις αρμόδιες αρχές».

Η ανακοίνωση των δικηγόρων της Σοφίας Μπεκατώρου:

«Αναλάβαμε με αίσθημα ευθύνης την εκπροσώπηση της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου στα βήματα που θα ακολουθήσουν τη θαρραλέα, δημόσια καταγγελία της για τον βιασμό που υπέστη ως νεαρή αθλήτρια από παράγοντα του αθλητισμού.

Η υπόθεση της Σοφίας φωτίζει έναν κόσμο αθέατο, γνωστό σε πολλούς και συγκαλυπτόμενο, που λειτουργεί στον αντίποδα του αθλητικού πνεύματος, εκμεταλλεύεται και καταστρέφει νέους ανθρώπους και αθλητές, από θέση δύναμης κι εξουσίας. Έναν κόσμο που εκφράστηκε στην κυνική ανακοίνωση της εμπλεκόμενης Ομοσπονδίας.

Η απόφαση της Σοφίας να μιλήσει δημόσια συγκροτεί υπόδειγμα και παράδειγμα για κάθε άνθρωπο που υπέστη κακοποίηση οποιασδήποτε μορφής ενώ αγωνιζόταν για το όνειρό του και για τη ζωή του, στον αθλητισμό και αλλού. Και ως τέτοιο υπόδειγμα, θα τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Από αύριο θα πραγματοποιήσουμε σειρά διαβημάτων προς τις αρμόδιες αρχές, με στόχο την άμεση ενεργοποίησή τους στην υπόθεση, στο πλευρό της Σοφίας και κάθε θύματος των συμπεριφορών και των εξουσιών που κατήγγειλε».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr