ΕΛΛΑΔΑ

Κοντοζαμάνης: Έξι εμβολιασμοί και όχι πέντε από κάθε φιαλίδιο της Pfizer – Δόθηκαν οδηγίες στα νοσοκομεία

Δημοσίευση 18 Ιανουαρίου 2021, 15:00 / Ανανεώθηκε 18 Ιανουαρίου 2021, 15:02
Κοντοζαμάνης: Έξι εμβολιασμοί και όχι πέντε από κάθε φιαλίδιο της Pfizer – Δόθηκαν οδηγίες στα νοσοκομεία
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου τροποποίησε τις οδηγίες και πλέον είναι εφικτή η χρήση έκτης δόσης. Τι είπε για το θέμα ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας.


Έξι και όχι πέντε δόσεις θα γίνονται πλέον από κάθε φιαλίδιο από τα εμβόλια της Pfizer/Biontech ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ειδικότερα ο κ.  Κοντοζαμάνης ενημέρωσε το κοινοβούλιο πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε την σχετική έγκριση και τροποποίησε τις οδηγίες ώστε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που σχετίζονται με την χρήση ειδικής σύριγγας να πραγματοποιούνται 6 δόσεις εμβολίου αντί για 5 από κάθε φιαλίδιο.

Δόθηκαν οδηγίες στα νοσοκομεία

«Μετά τη σχετική έγκριση ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου τροποποίησε τις σχετικές οδηγίες και πλέον είναι εφικτή η χρήση έκτης δόσης υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που σχετίζονται με την χρήση ειδικής σύριγγας. Δώσαμε σήμερα το πρωί οδηγίες στα νοσοκομεία ώστε να χρησιμοποιούν την έκτη δόση από κάθε φιαλίδιο και αυτό σχετίζεται με την διαθεσιμότητα των ειδικών συριγγών που έχουμε. Συνεπώς η χώρα μας ξεκινά την χρήση 6ης δόσης» είπε ο αναπληρωτής Υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Πουλά ο οποίος υποστήριξε ότι με την αύξηση των δόσεων θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί κατά 20%.

Υπενθυμίζεται πως  σχετική συζήτηση είχε ανοίξει το προηγούμενο διάστημα με βασικό ερώτημα το αν τα υπολείμματα που περίσσευαν από τις πέντε δόσεις σε κάθε φιαλίδιο ήταν ικανά να σχηματίσουν και έκτη δόση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr